Lisenssit Suomisport.fi -palvelusta

Suomisportin käyttöönoton valmistelut ovat alkaneet

Suomen Sulkapalloliittoa ja sen jäsenseurojen jäseniä lisenssien ostopaikkana aiemmin vuosia ja nyt kaksi edellistä kautta palvellut Sporttirekisteri poistuu käytöstä vuoden 2017 aikana ja SSuL siirtyy käyttämään uutta urheilujärjestöjen yhteistä Suomisport -digipalvelua lisenssien myyntiin ja jäsentietojen hallintaan. Uudistuksen toteutus alkaa kauden vaihtuessa kesä- heinäkuun vaihteessa lisenssimyynnillä.

Lisenssin osto helpottuu

Suomisport.fi -palvelun käyttö alkaa lisenssien myynnillä. Palveluun rekisteröidytään ja sen jälkeenkin kirjaudutaan kertakäyttösalasanalla, jonka järjestelmä lähettää liikkujan puhelimeen (tai sähköpostiin). Rekisteröityessä kannattaa pitää puhelin ja oston yhteydessä myös pankkitunnukset (tai luottokortti) saatavilla, sillä maksu tapahtuu oston yhteydessä. Maksutapoina kaikki Maksuturvan maksutavat eli pankit ja luottokortit. Palveluun rekisteröityminen ei edellytä ostoja ja siksi nuoren pelaajan vanhempi voi rekisteröityä Suomisporttiin omilla tiedoillaan/omalla tunnuksella ja sen jälkeen liittää tunnukseensa lapsen/lapsia, jo(i)lle hankkii lisenssin ja vakuutuksen lapsen omilla tiedoilla.

Lisenssien maksumerkinnän siirto Tournamentsoftwareen nopeutuu.

Suomisportin mahdollistaessa lisenssin maksun heti oston yhteydessä, voidaan maksutieto siirtää TSW:een automaattisesti heti maksun jälkeen. Näin vältytään maksun unohtumiselta ennen kilpailuilmoittautumista ja lisenssin puutteesta aiheutuvien selvitysten tekemiseltä jälkikäteen. Järjestys siis edelleen sama, osta lisenssi ja ilmoittaudu, ilman lisenssiä ei voi enää 1.7.2017 jälkeen ilmoittautua.

Mitä seuran kannattaa tehdä jo nyt?

Seurojen tiedot on jo siirretty Suomisporttiin. Tietojen tarkastuksessa selvisi, että kaikkien seurojen tietoja ei löydy Yhdistysrekisteristä. Jos seuralta on unohtunut päivittää seuran nimenkirjoittajien ja hallituksen jäsenten tiedot yhdistysrekisteriin muutamanakin vuonna, nyt ne on syytä päivittää.  Seuran tiedot voi päivittää yhdistysrekisterin sähköisessä palvelussa, johon pääset klikkaamalla tästä.

Suomisport –palvelun hyvä käyttöönotto edellyttää, että seuran tiedot yhdistysrekisterissä ovat ajan tasalla. Jatkossa tarjoamme seuroille mahdollisuutta käyttää Suomisport.fi -palvelua jäsenrekisterinä ja pyrimme tällä helpottamaan vuositilastojen tekemistä. Seurakäyttäjien tunnuksista lisää tietoa elokuussa.

Mitä sulkapalloilija voi tehdä jo nyt?

Pelaaja voi rekisteröityä Suomisporttiin jo nyt osoitteessa www.suomisport.fi . Suomisportiin rekisteröityminen ei maksa mitään. Rekisteröityminen ja myöhempi uudelleen sisään kirjautuminen tehdään kätevästi kertakirjautumiskoodilla käyttäen omaa puhelinnumeroa tai sähköpostiosoitetta eli mitään käyttäjätunnuksia tai salasanoja sinun ei tarvitse muistaa. Rekisteröidyttyäsi Suomisportiin voit ottaa tuntumaa palveluun ostamatta minkään liiton lisenssiä. SSuL:n liikkujatietojen selvitys/tarkastus on parhaillaan käynnissä, eikä liikkujia tai lisenssihistoriaa ole Suomisportissa ja siksi rekisteröityessä näytetään erilainen Sportti-ID, kuin Sporttirekisterissä on. Sen vuoksi ehkä kannattaa tovi vielä odotella, vaikkei se välttämätöntä olekaan.

Uutisen teksti .pdf-formaatissa – yksi A4 vaikka jaettavaksi: Suomisportin käyttöönotto 201707

Yhteistyössä