Lisätietoja lisenssin ostosta

Lisenssioston prosessikuvaus
Lisenssioston prosessikuvaus (klikkaamalla kuvaa saat sen suuremmaksi)

 

Lisenssin osto

Lisenssin osto tapahtuu Sporttirekisteristä ja sinne pääset edellisen sivun sinisestä painikkeesta. Unohtuneen salasanan päivityksen ohjeet ovat myös edellisellä sivulla.

Lisenssi kannattaa ostaa hyvissä ajoin ennen kauden ensimmäistä kilpailua, koska maksutiedon siirtyminen pankkien kautta Sporttirekisteriin saattaa kestää yllättävän pitkään. Prosessin kuvaus on yllä olevassa kuvassa.
Tällä hetkellä prosessissa on vielä yksi ”käsityövaihe”, jossa Sporttirekisterin lisenssiraporttiin haetaan Goodmintonin pelaajanumero ennen maksutitetojen siirtoa Goodmintoniin rankinglaskennan käyttöön. Lisenssittömille pelaajille pisteitä ei lasketa ja sekin on hyvä syy hoitaa lisenssi kuntoon ennen kilpailemisen aloittamista. Samassa yhteydessä muodostetaan uudet pelaajanumerot niille pelaajille, joilla sitä ei vielä ole. Vanhojen pelaajien lisenssin voimassaolo (”Jäsenyys”) päivitetään tarvittaessa myös tuossa vaiheessa.

Sportti-ID ja ”Goodmintonin” pelaajanumero

Sporttirekisterin antamaa Sportti-ID:tä käytetään tällä hetkellä vain Sporttirekisterin ja Tapahtumahallinnan kirjautumisessa. Tapahtumahallinta on ilmoittautumisjärjestelmä, jota käytetään tällä hetkellä junioreiden leirien/treenien ja valmennuskoulutusten ilmoittautumisiin. Tarkoitus on myöhemmin laajentaa ”TaPun” käyttöä, koska Sportti-ID:tä voidaan hyödyntää osallistumisten seurantaan ja kurssien sekä koulutusten osallistumis- ja suoritusrekisteriin.

Goodmintonin pelaajanumero puolestaan on tarkoitettu kilpailuilmoittautumisjärjestelmän käyttöön. Uuden pelaajan pelaajanumero perustetaan lisenssin oston jälkeen Tournamentsoftwareen, taas hyvä syy lisenssin hankintaan hyvissä ajoin. Tournamentsoftwaresta lähetetään uudelle pelaajalle rekisteröitymispyyntö, jossa yhteydessä pelaaja saa tuon pelaajanumeron (Member ID).
Samassa työvaiheesa, jossa valmistellaan lisenssin maksutiedon siirtoa Sporttirekisteristä Goodmintoniin, perustetaan pelaajanumerot niille pelaajille, joilla sitä ei vielä ole. Numero viedään myös Sporttirekisteriin myöhempää tiedonsiirron automatisointia varten.
Pelaajanumeroita voi hakea helposti pelaajahausta.

Myöhemmässä vaiheessa (kauden 2017-2018 alku on tavoiteaikana) pelaajanumeron voi perustaa myös seuran yhteyshenkilö. Tämä ohjeistetaan myöhemmin. Helpointa on kuitenkin hoitaa lisenssi ajoissa kuntoon yllä olevan aikataulun puitteissa, SSuL toimisto ei voi perustaa pelaajanumeroa jos lisenssi rekisteröintiä ei ole tehty. SSuL:n toimisto palvelee pääsääntöisesti ns ”virka-aikana”, ilta-, yö- ja viikonloppupäivystykseen ei ole mahdollisuutta. Myös pankkien tiedonsiirto toimii vain arkisin.

Lisätiedot ja palaute – toimisto@sulkapallo.fi

Yhteistyössä