Anu Nieminen muuttaa takaisin Suomeen

Suomen kaikkien aikojen paras naissulkapalloilija Anu Nieminen muuttaa takaisin Suomeen.

Suomalaiselle sulkapallolle on luvassa hyviä uutisia: Anu Nieminen palaa Suomeen ja aloittaa muun muassa 4. tason valmennuskoulutuksen Kuortaneella. Anu nähdään myös tulevana viikonloppuna Sulkapalloliiton Liiton linja –seminaarissa antamassa ideoita valmentamiseen.

Paluu 20 vuoden jälkeen

Anu Nieminen muutti Tanskaan vuonna 1996. Tanska toimi Niemisen kotina 20 vuotta, jossa hän harjoitteli ja nyt viimeiset vuodet toimi sulkapallovalmentajana. Nyt kesän lopulla koti vaihtuu, sillä Anu palaa perheensä luokse Suomeen. Anulle ja Jarkko Niemiselle syntyi esikoistyttö vuoden 2015 syyskuussa.

– Ensi viikon maanantaina ja tiistaina on kaksi viimeistä treeniä Tanskassa ja sitten se on niin kuin siinä, Anu kertoo haikeana.

– Tuntuu osittain hirvittävältä palata. Kauhea stressi. On toki kivaa tulla takaisin ja perhekin on täällä, mutta aika hurjalta se muutto tuntuu, hän kuvailee.

– Pitkään oli niin, että koti oli täällä Suomessa, sitten oli pitkään taas niin, että koti oli sekä Suomessa ja Tanskassa. Silloin tuntui, että ei oikein kuulunut mihinkään. Nyt viimeset vuodet koti on ollut Tanskassa.

Anun muutto on kuulemma hieman siirtynyt eteenpäin ja nyt tarkoituksena on muuttaa Suomeen kesän lopulla.

– Mulla on Tanskaan 20 vuoden edestä kertynyt tavaraa, että sitä pitää käydä läpi ja pakkailla. Ei sieltä ihan noin vain muuteta.

Anu mukana valmennustoiminnassa

Anu on mukana tulevana viikonloppuna järjestettävässä Sulkapalloliiton Liiton linja –seminaarissa. Hänellä on siellä rooli muiden valmentajien lisäksi.

– Vedän siellä pienen pätkän tekniikan valmentamisesta ja kehittämisestä kentällä. Minua kiinnostaa myös kuulla tanskalaisen Lennart Englerin esitykset ja mietteet. On myös mielenkiintoista kuulla näiltä suomalaisilta valmentajilta mistä he puhuvat ja mitä he miettivät. On hyvä päästä vähän systeemeihin sisään, Anu valottaa.

Anulla on Tanskan liiton järjestämä Eliitti valmentajakoulutus vielä kesken. Koulutukseen valittiin yhteensä neljä valmentajaa mukaan.

– Jatkopäivistä ei ole vielä kuulunut. En sitten tiedä loppuko se siihen, kun Tanskan liitto kuuli, että muutan Suomeen, Anu vitsailee.

Anulla alkaa Suomessa myös 4. tason valmentajakoulutus Kuortaneella. Se on valmentajan ammattitutkinto (VAT) ja koulutus kestää puolitoista vuotta.

– Varmasti keksin tarpeeksi ohjelmaa itselleni tänne Suomeen, Anu naureskelee.

Anu haluaa selvittää ennen muuttoa myös työkuviot:

– Työkuvioiden selvittäminen on ensimmäisenä mielessä. Haluaisin saada kaikki kohdilleen, jotta tietäisi vähän, että mitä sitten tekee kun tulee tänne.

Sulkapalloa Anu ei ole hetkeen käynyt pelaamassa. Hallilla hän on toki ollut, mutta enemmän vain valmentamassa.

– Toivottavasti Suomessa tulisi sitten pelailtua, se olisi kiva. Täällä on kuitenkin vähän erilaiset systeemit ja kulttuurit kuin Tanskassa. Olen tykännyt kovasti niistä Tanskan seuratreeneistä, joten toivottavasti nyt keksisi tänne jotain samankaltaista, hän pohtii.

Tervetuloa takaisin Anu!

 

Yhteistyössä