Ensimmäinen Timantticup pelattu Tampereella

Sunnuntaina 26.3. pelattiin ensimmäinen Timantticup juniorikilpailu Syssyn Sulkis -hallissa Tampereella.

Pirkanmaan alueelta on tähän asti puuttunut matalankynnyksen juniorikilpailusarja. Asia korjaantui, kun Teemu Ekola, Pekka Rantanen ja Marko Marsela ryhtyivät ensin suunnittelemaan ja sitten mainostamaan uutta juniorikisaa, jonka nimeksi keksittiin Timantticup. Sunnuntaina 26.3.2017 pelattiin ensimmäinen Timantticup Syssyn Sulkis -hallilla. Tapahtuma oli menestys, sillä kisoihin osallistui 49 lasta ja nuorta.

Monelle nämä olivat ensimmäiset sulkapallokisat. Eniten pelaajia oli paikallisista seuroista Mansen Sulka ja Sulkaset, mutta useampi pelaaja oli matkannut paikalle Hämeenlinnasta asti. Timantticup kutsuu heidät ja muutkin lähialueiden juniorit mukaan seuraavaan kisaan! Järjestäjät olivat erittäin tyytyväisiä ja lupasivat kisoille jatkoa syksyllä, jolloin on tarkoitus kisata Ylöjärven liikuntakeskuksessa.

Kisoissa pelattiin 9 kaksinpelilohkoa ja 4 nelinpelilohkoa. Otteluita oli yhteensä 107 kappaletta. Kaikki saivat osallistumismitalin ja lohkojen voittajat lisäksi palkinnon ensimmäisestä sijasta.

Pelilohkoja oli minisulkiksesta lähtien, missä pelattiin myös modifioitua neluria. Mailat eivät siltikään kolisseet pahasti. Ylemmissä lohkoissa pelasi lajia pitempään harrastaneita pelaajia ja juniorikilpapelaajia. Otteluissa riitti vauhtia, mitä kännykkäkameran oli vaikea vangita tarkasti.

Timantticup aloitettiin yhteisellä lämmittelyllä, jonka pohjana oli mailapelikoordinaattori Maikku Hokkasen mukaansa tempaava ”mansikka, kookospähkinä, mato ja flamengo” -liikesarjat.

Ottelut pelattiin 11 pisteen erillä, joka teki otteluista nopeita ja pisteistä tärkeitä. Tavoitteena on, että syksystä 2017 lähtien Timantticup järjestetään neljä kertaa vuodessa. Järjestäjät pitävät tärkeänä, että Pirkanmaan alueen nuoret sulkapalloilijat kokevat kentällä sekä liikunnan iloa että hankkivat kilpailukokemusta.

Kilpailun tulokset täältä.

teksti & kuvat: Pekka Rantanen

Yhteistyössä