European Championships 2017 – kohta mennään!

Sulkapallon EM-kisat ovat vain muutaman päivän päässä, sillä pelit käynnistyvät tiistaina 25.4.

European Championships
25.4-30.4.2017
Kolding, Tanska

Kohta mennään taas ja kovaa mennäänkin, sillä EM-kilpailut pelataan Tanskan Koldingissa 25.-30.4. ja mukana on peräti yhdeksän suomalaispelaajaa. Suomalaisten kisataivalta päästään seuraamaan kaikissa pelimuodoissa.

Miesten kaksinpeli

EM-kisoihin saadaan räjähtävä aloitus, sillä pelit käynnistyvät tiistaina klo 13.00 ja Suomen Kalle Koljonen (mmrank 73) pääsee korkkaamaan kisakentän ensimmäisten joukossa heti yhdeltä. Ensimmäisen ottelun vastustaja on 25-vuotias hollantilainen Nick Fransman, joka pelaa tällä hetkellä maailmanlistan sijalla 86.

”Fiilis on hyvä ainakin tällä hetkellä! Uran paras kausi menossa, mukava siis lopettaa tämä kausi EM kisoihin” Koljonen kertoo.

Vastustajan Koljonen tuntee hyvin. ”Nick on vasenkätinen niin sitä pitää varoa. Hän on hiukan passiivinen takakentällä niin sen kautta yritetään rakentaa itelle ratkaisu paikkoja” Koljonen pohtii. ”Tavoitteena on ainaki nyt voittaa eka peli ja sit lähteä haastamaan Vittinghusia”

Toinen miesten kaksinpeluri Eetu Heino aloittaa pelinsä tiistai iltana klo: 20.30. Heinon maailmanranking sijoitus on tällä hetkellä 103. Heino puolestaan kohtaa ensimmäisenä Romanian Collins Valentine Filimonin. Vasta 19-vuotias romanialainen pelasi myös Juniorien EM-kisoissa pääsiäisviikolla ja on vuoden sisällä kivunnut maailman rankingissa sijalta 1343 sijalle 350. Lähtöasetelmissa Heino on kuitenkin selkeä ennakkosuosikki ottelun voittajaksi.

”Peli on tuntunut ihan hyvältä viime aikoina. Tavoite on ottaa mahdollisimman monta voittoa ja pelata hyvin” Heino kuvailee tunnelmiaan ennen EM-kisoja.

Vastustajasta Heinolla ei ollut isompia mietteitä. ”Kateltiin leirillä kaverin peliä. Valmiina ollaan” Heino tuumaa.

Sekanelinpeli

Myös naisten kaksinpelit sekä sekanelinpeli alkavat tiistaina. Sekanelurissa Suomen menestyspari Anton Kaisti ja Jenny Nyström (mmrank 73) kohtaavat ensimmäisenä englantilaiskaksikon Gregory Mairs/Jenny Moore. Parikymppiset Mairs ja Moore ovat sekanelinpelin maailman rankingissa sijalla 53. Parit eivät ole kohdanneet toisiaan aikaisemmin.

”Tiedetään Antonin kanssa vastustajat, mutta ei olla pelattu niitä vastaan. Molemmat ovat vasureita, joten siihen pitää olla valmiina. Ihan voitettavissa oleva pari!” Nyström tuumaa.

Erityisvalmisteluja EM-kisoja ajatellen on tehty. ”Ollaan Anun (valmentaja) kanssa katsottu hieman vastustajien peliä, joten tiedetään paremmin mitä tehdä. Ollaan myös otettu iisimmin treeneissä jotta ei olisi niin väsynyt”

”Tavoitteena on voittaa ensimmäinen peli ja sitten katsoa miten hyvin pystytään haastamaan sijoitetut puolalaiset (Robert Mateusiak ja Nadiezda Zieba)” Kaisti puolestaan kertoo.

Naisten kaksinpeli

Airi Mikkelä pääsee aloittamaan pelinsä tiistaina viiden aikaan illalla. Mikkelä pitää tällä hetkellä hallussaan maailman ranking sijaa 51. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettuu Saksan Yvonne Li. Li on vasta 18-vuotias ja pelasi myös tämän vuoden Juniorien EM-kilpailuissa sijoittuen neljän parhaan joukkoon. Maailman rankingissa Li on sijalla 90.

”Olen ollut flunssainen Finnish Openista asti. Toivon, että pääsen pelaamaan, mutta kaikki on vielä vähän auki. Ei siis todellakaan parhaat valmistautumiset käynnissä” Mikkelä kertoi tunnelmistaan torstaina 20.4.

Nanna Vainio saa puolestaan tiistaina vastaansa Armenian Lilit Poghosyanin. Vainio pelaa maailman rankingin sijalla 61, kun taas 21-vuotias armenialainen on sijalla 394. Vainiolla pitäisi siis olla suhteellisen helppo ensimmäinen ottelu tiedossa.

”Jos ihan rehellisiä ollaan, niin fiilikset voisivat olla paremmat. Huomaan, että on ollut pitkä kausi ja en ole aina ymmärtänyt omia jaksamisen rajoja. Luottamus omaan peliin on ollut vähän huonoa. Nyt vaan pitää saada vähän treeniä alle” Vainio kommentoi.

Miesten nelinpeli

Naisten ja miesten nelurit starttaavat vasta keskiviikkona. Miesten puolella Henri Aarnio ja Iikka Heino (mmrank 91) kohtaavat Ranskan Bastian Kersaudyn ja Julien Maion (mmrank 66). Aarnio ja Heino ovat kohdanneet ranskalaiset viimeksi tammikuussa Virossa, jolloin otteluvoitto meni Ranskaan.

”Meillä on mennyt Hexun kanssa aika vaihtelevasti, mutta viimeiset viikot ovat kulkeneet ihan mukavasti! Tavoite on lähteä haastamaan ranskalaiset kunnolla, Virossa oli aika huono peli meiltä heitä vastaan, joten lähdetään siitä parantamaan” Heino kommentoi.

Naisten nelinpeli

Naisten tuplassa Jenny Nyström ja Sonja Pekkola (mmrank 87) pelaavat ensimmäisenä irlantilaiskaksikkoa vastaan. Sara Boyle ja Rachael Darragh pelaavat maailman ranking sijalla 119. Parit ovat kohdanneet kerran aikaisemmin: Irlannissa vuonna 2013, jolloin Nyström ja Pekkola voittivat.

”Irlantilaisista toinen on vasuri, joten siinä pitää olla valppaana” Nyström pohtii.

Pekkolan mielestä lähtötilanne näyttää hyvältä: ”Ihan kohtuu hyvältä tuo arpa näyttää. Ei sijoitettuja ekalla kierroksella eikä toinen kierroskaan ole pahin mahdollinen. Nyt vaan hyvä kisa alle Hollannista ja rennolla fiiliksellä taistelemaan EM:hin.”

 

Viralliset EM-kisasivut löytyvät täältä.

Suomalaisten otteluohjelma ja tulokset täältä.

Yhteistyössä