Mitä kuuluu Ville Lång?

Aktiiviuransa lopettanut Ville Lång kävi pyörähtämässä eilen torstaina sulkapalloliiton toimistolla. Nappasimme miehen samalla pikaiseen haastatteluun.

Ammattisulkapalloilijan uran jäätyä taakse Lång on keskittynyt perheeseensä. Viimeiset puoli vuotta onkin mennyt tiiviisti kotona pienen tyttären kanssa aikaa viettäen.

”Nyt on sen verran kauan ollut vaan lapsen kanssa, että olisi ihan kiva nähdä aikuisiakin, muutakin kuin kauppareissuilla” Lång naurahtaa.

Lång kertoi aikaisemmin kuun alussa tulevasta muutosta Ranskaan perheensä kanssa. Muuton taustalla on tuoreen vaimon uusi työtehtävä, joka sijaitsee Pariisissa. Tiedustelimmekin, mitä suunnitelmia mies itse on tehnyt Ranskan suhteen?

”Valmennushommia olisi tarkoitus alkaa tekemään, yksi ranskalaisseura on jo tehnyt tarjouksen. Olen käynyt keskusteluja myös Ranskan maajoukkueen kanssa avustavan valmentajan paikasta, mutta se on vielä auki. Maajoukkuevalmennus kiinnostaa ehdottomasti eniten, se olisi motivoivaa ja opettavaista” Lång kuvailee tulevia kuvioitaan.

Muutto saattoi tulla yleisölle yllätyksenä, mutta Långin mukaan prosessia on työstetty jo pitkään. Lähtö Ranskaan koittaa toukokuun alkupuolella.

”Alustavasti ollaan Ranskassa vuosi, mutta koskaan ei tiedä mihin elämä vie. Sinäänsä hyvään paikkaan tuli maisemanvaihdos, kun mulla ei ole mitään, mikä sitoisi tänne Suomeen ja lapsi on vielä niin pieni ettei ole luonut pitäviä juuria tänne. Yksi tärkeimpiä arvoja muuttoa ajatellessa olikin, että Alessia pääsee asumaan ulkomaille. En ole itsekään aikaisemmin asunut ulkomailla, joten siinäkin mielessä hauska lähteä. Pariisi oli vielä paras vaihtoehto, siellä on mulla eniten kavereita sulkapallon parista” Lång summaa.

Työkuviot ovat siis Långin osalta vielä auki, mutta jännityksellä odotamme nähdäänkö suomalainen kohta Ranskan maajoukkueen puikoissa. Muitakin tavoitteita on asetettu.

”No yksi päätavoite on opetella ranskaa, tällä hetkellä en osaa sitä kyllä yhtään, olisi mahtavaa oppia uusi kieli. Ja vaikka ei työhommat heti selviäisi niin ei haittaa: aurinkoa, golfia ja hyviä viinejä, kyllä mä siellä tekemistä keksin” Lång virnistää.

Sulkapalloliitto toivottaa Villelle perheineen onnea kohti uusia haasteita!

Yhteistyössä