Callen matkassa: Tuntuu, kuin pelaisi turkkilaisessa saunassa

Helsingfors Badminton Clubia edustava Calle Nybergh osallistuu parhaillaan senioreiden MM-kisoihin Intiassa. Hyppään mukaan matkaan lukemalla Callen terveiset Cochista.

13.9.2017 BWF World Senior Championships 2017, Cochin, Kerala India

Kuten ounastelin, kolmas kilpailupäivä on minulla välipäivä. Torstaista alkaen on yksi kaksin- ja yksi nelinpeliottelu päivässä, niin kauan, kun kilpailussa olen mukana.

Nelinpelipartnerini Johan Croukamp pelasi illalla partnerinsa Lynn Fryn kanssa ensimmäisen sekanelinpeliottelunsa + 50 luokassa. Kaksi vuotta sitten Helsingborgin MM-kilpailussa, he onnistuivat voittamaan kaksi ottelua tässä luokassa. Nyt tuli hyvä indonesialaispari vastaan, heti ensimmäisessä ottelussa. Lynn ja Johan hävisivät kahdessa erässä. Johan esitti kuitenkin välillä ilmiömäistä sekanelinpeliä.

Selailtaessa päivän kilpailutuloksia voi todeta, että suurin osa otteluista on ratkaistu kahdessa erässä ja lisäksi aika selvin numeroin. Monessa luokassa on edelleen yllättävän suuria tasoeroja. Tilanne muuttuu nyt, kun alkukierrokset on pelattu.

Tuomarityöskentely on hyvin tasokasta. Ottelutuomareita on riittävästi ja linjatuomareita hyvin paljon. Kaikki linjatuomarit ovat yli 30 vuotiaita ja seuraavat peliä erittäin tarkasti. En ole huomannut, että joku pelaaja olisi kyseenalaistanut linjatuomareiden ratkaisuja.

Rajiv Gandhi Indoor Stadium on hyvin korkea rakennus. Hallin toisessa päädyssä on neljä harjoittelukenttää ja toisessa päädyssä symmetrisesti neljä lämmittelykenttää. Näihin kenttiin pääsee nousemalla rappuja pitkin 83 askelmaa. Näissä hallissa on etäisyyttä kattoon yli 12 m. Indoor Stadium-hallin kokonaiskorkeus on siten noin 30 m. Näin korkeassa hallissa en ole pelannut sulkapalloa aikaisemmin. Valitettavasti päähalliin ilmastointiratkaisu ei ulotu näihin päätyhalleihin. Harjoittelu- ja lämmittelyhallissa ilman lämpötila on sama kuin ulkolämpötila, tänään 33 astetta. Ulkoilman kosteus % on tänään noin 70 %. Tuntuu, kuin pelaisi turkkilaisessa saunassa. Voidaan siis puhua oikeasta lämmittelyhallista.

Tein tänään pienen turistikierroksen Fort Cochin -alueelle. Alue ei ole mikään varsinainen turistirysä, mutta siellä on muutamia historiallisia nähtävyyksiä. Turisteja auttavia ihmisiä oli paljon, vaikka niillä itse ei ollut suoranaisesti mitään myytävää. Fort Cochin sijaitsee Intian valtameren rannikolla. Oli surullista todeta rannikkoalueen saastuminen. Muovijätteitä oli rantaan huuhtoutuneina valtavia määriä. Jätteiden keräys on koko kaupungissa vaatimatonta ja seuraukset tästä, tämä näkyy myös ranta-alueilla, valitettavasti.

Kochi-laiset ovat hyvin ylpeitä Kerala-alueen vakaudesta. Ihmiset ovat paremmin koulutettuja kuin muualla, sanotaan. Rikollisuutta on hyvin vähän. Kun mennään pohjoiseen päin ja sisämaahan, tilanne muuttuu. Köyhyys lisääntyy ja ihmiset elävät enemmän hädässä. On turvattomuutta ja rikollisuutta. Koulutustaso ei myös ole niin korkea, kuin Kerala-alueella.

 

Calle

Yhteistyössä