Callen matkassa: Päätöspäivän raportti

Helsingfors Badminton Clubia edustava Calle Nybergh osallistuu parhaillaan senioreiden MM-kisoihin Intiassa. Hyppään mukaan matkaan lukemalla Callen terveiset Cochista.

BWF World Senior Championships 2017, Cochin, Kerala India

MM-kilpailujen päätöspäivänä pelattiin neljällä kentällä. Vasta nyt minulla oli aikaa myös seurata muiden luokkien peliä. Ensin pelattiin 20 loppuottelua ja jaettiin mitalit ja sitten toiset 20 loppuottelua ja mitalienjako.

 

Omassa +65 luokassani nelinpelipartnerini Johan Croukamp voitti luokan selvin numeroin 21-15 ja 21-11. Loppuotteluvastustaja Henry Paynter yritti ja juoksi ansiokkaasti, mutta Johanin naamioidulle yllättäville lyönneille hän ei voinut mitään. Toisen erän puolivälin jälkeen Paynter jo höllensi ja ottelu oli ratkennut. Nelinpeliluokan +65 loppuottelussa Johan ja minua voittanut Emptage ja Holt voittivat taiwanilaisparin Somrak Arnamwat ja Chaianomwat Hanthanom 21-15, 21-14. Lyhyet taiwanilaiset pelasivat varmasti ja hyvin, mutta laakeapallopelissä englantilaiset olivat paremmat. Sekanelinpelissä Henry Paynter voitti parinsa Siew Har Hong kanssa Chrisitian Hansen ja Gitte Rasmussen. Paynterin juoksunopeus ja ovelat syötöt ratkaisivat kolmannessa erässä ottelun.

 

Heidi Bender Saksasta, joka pelaa +55 luokassa oli ainoa pelaaja, joka voitti kolme luokkaa. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun hän MM-kilpailussa tässä onnistuu. Muuten aasialaispelaajat olivat palkintojakotilaisuudessa selvästi enemmän edustettuna, verrattuna esim. Helsingborgin MM-kilpailuissa. Englantilaiset pelaajat voittivat kuitenkin eniten mitaleita, sitten japanilais- ja isäntämaanpelaajat. Tanskalaisten pelaajien saalis oli laiha, syynä tähän oli pieni osanotto ja huono menestyminen. Ruotsalaispelaajien mitalisaalis oli samanlainen kuin Helsingborgin kilpailussa, neljä pelaajaa/peliparia mitalikorokkeella.

 

Miesten kaksinpeliluokan +35 voitti venäjän Stanilsav Pukhov ja naisten +35 kaksinpeliluokan venäjän Olga Arhkangelskaja. Puhkov voitti myös sekanelinpelin Maria Koloskovan kanssa, joka naisten nelinpelissä oli toinen ja joka Arhkangelskayan kanssa voitti naisten nelinpelin. Pelaajia oli peräti neljästäkymmenestä maasta ja tällä kertaa mitaleita jaettiin hyvin monen maan pelaajille.

 

Mitalienjakotilaisuus oli erittäin hyvin järjestetty. Paikalla olleet odottivat tietysti tietoa siitä, missä järjestetään seuraavat veteraanien MM-kilpailut. Huhuja kiersi salissa, mutta mitään ilmoitusta ei tullut. Kaksi mitalia kaulassa, olo on erinomainen, kun pitkä kotimatka alkaa.

 

Calle

Jouhan Croukanp, voittaja, oikealla ja Henry Paynter.

Yhteistyössä