Puhtaasti paras – Urheilijan olinpaikkatiedot

Urheilijan olinpaikkatiedot ovat tärkeä osa toimivaa, maailmanlaajuista dopingvalvontaa.

Lokakuussa haastamme jäsenseurat suorittamaan Puhtaasti paras –diplomeja osoitteessa puhtaastiparas.fi. Aktiivisin seura voittaa huikeita palkintoja! Hyppää mukaan!

Olinpaikkatiedot mahdollistavat tehokkaat yllätystestit kilpailujen ulkopuolella sellaisina aikoina, joina kiellettyjen aineiden käyttö voidaan havaita. Järjestelmän avulla varmistetaan, että kansainvälisen ja kansallisen tason huippu-urheilijat ovat dopingtestauksen saavutettavissa joka päivä eivätkä voi pakoilla dopingvalvontaa.

Olinpaikkatietojen ilmoitusvelvollisuus koskee tiettyjä huippu-urheilijoita erityisesti sellaisista lajeista, joissa voima ja/tai kestävyys ovat keskeisiä tekijöitä ja kilpailujen ulkopuolinen testaus on tärkeää. Urheilijoille, jotka velvoitetaan ilmoittamaan olinpaikkatietonsa, ilmoitetaan asiasta kirjallisesti. Urheilijoita voidaan testata missä ja milloin tahansa. Sääntöjen mukaan ilmoitusvelvollisen urheilijan on määritettävä joka päivältä klo 05:n ja 23:n väliltä yhden tunnin mittainen ajankohta, jolloin hän on tavoitettavissa, ja lisäksi hänen on ilmoitettava olin- paikkansa harjoitusleirien, kilpailujen ja päivittäisen harjoittelun osalta.

Olinpaikkatietojen tulee olla riittävän tarkat niin, että urheilija voidaan tavoittaa milloin tahansa. Nykyisen olinpaikan ja tiedossa olevat suunnitelmat voi ilmoittaa ADAMS-järjestelmän avulla joko verkkosivustossa tai mobiilisovelluksella. Voit valtuuttaa jonkun toisen (edustajan) ilmoittamaan olinpaikkatietosi, mutta olet silti itse vastuussa siitä, että tiedot ovat oikein.

Antamalla tarkat, oikeat tiedot ja olemalla aina saavutettavissa testausta varten edistät puhdasta urheilua.

Puutteelliset olinpaikkatiedot voidaan tulkita ilmoitusvelvollisuuden laiminlyönniksi tai testiin tavoittamattomuudeksi. Olinpaikkatietomääräysten laiminlyönti kolmesti 12 kuukauden aikana voidaan tulkita dopingrikkomukseksi.

Lisätietoja olinpaikkatietojen ilmoittamisesta: https://www.suek.fi/testauspooli

Olethan sinäkin Puhtaasti paras? Osallitu kilpailuun! Suorita Puhtaasti paras –diplomi osoitteessa puhtaastiparas.fi ja julkaise kuva diplomistasi Instagramiin tai Facebookiin hastagein #puhtaastiparas #sulkis, jolloin olet mukana kilpailussa. Voittaja arvotaan kaikkien 2-15.10 välisenä aikana diplominsa postanneiden joukosta. Palkinnon lahjoittaa Liikunta- ja vapaa-ajan keskus Pajulahti ja se on upea Perhepäivä seikkailupuistossa (sisältää 4-lippua + seikkailupuistokäsineet + päivällisen ravintolassa). Lisäksi osallistuneiden kesken arvotaan 10kpl kultaisia Puhtaasti paras –juomapulloja.

Ja vielä…Seurahaaste! Lisää diplomin julkaisemisen yhteydessä hastagien #puhtaastiparas #sulkis lisäksi oman seuran hastag. Eniten hastagejä kerännyt (eniten diplomeja suorittanut) seura voittaa Tokyo Team pelaajan vetämät treenit valitsemalleen joukkueelle sekä SUEKin antidoping-luennon.

Yhteistyössä