Espoon kansainväliset juniorisulkapallokilpailut pelattu

Sunnuntain pelit kulkivat perjantain ja lauantain asettamaa rataa pitkin. Pelit kovenivat ja mitalistit saatiin selville.

FZ Forza Finnish Junior

27.-29.10.2017, Otahalli Espoo.

Pääluokan U19 (alle 19-vuotiaat) sarjan loppuotteluissa nähtiin varsin mielenkiintoiset ottelut, joita seurasi hyvin kansoitettu katsomo. Ensin naisten kaksinpelissä Maria Delcheva otti niukan voiton Venäjän Anastasiia Shapalovasta. Ottelun jälkeen Maria ja hänen valmentajansa olivat erittäin tyytyväisiä peleihinsä ja koko kisaan. Negatiivista oli vain Suomen kylmyys, kalseus. He olivat tulleet kuitenkin melkein suoraan Indonesiasta junioreiden MM-kilpailuista. Ymmärtäähän tuon! Naisten jälkeen oli miesten kaksinpelin vuoro, jossa odotetusti Englannin Zach Russ piti Saksan Brian Holtschken aisoissa. Zach oli ilmiömäisen nopea ja vei pelin selvin numeroin kahdessa erässä.

Naisten nelinpeli oli venäläisparien keskinäinen mittelö, jossa Anastasia Osiyanenko ja Anastasiia Shapalova ottivat voiton. Shapalovalle siis kisoista sekä kultaa että hopeaa.

Sekanelinpeli oli mielenkiintoinen: ruotsalaispari Nathalie Wang ja Adian Levin vaikuttivat alkuun erittäin lyömättömiltä tiimipelureilta, mutta Viron Hannaliina Piho ja Matias Kaart olivat jatkuvasti kuitenkin tasoissa. Yllättävä ristipallot ja niihin naisten tekemät nopeaakin nopeammat katkaisut pitivät katsojan otteessaan. Lopulta ilmeisestikin Matiaksen aristelema takareisi haittasi sen verran, että pari helppoa virhettä syntyi ja peli meni kahdessa erässä ruotsalaisten nimiin.

Suomalaisväriä nähtiin ainoastaan miesten nelinpelissä, joka olikin täysin suomalaisväritteinen: Juha Honkanen (ESB) ja Miika Lahtinen (ESB) voittivat kolmieräisen ottelun, jossa vastassa olivat varsin tutut vastukset Anton Monnberg (ÖIF) ja Jesper Paul (ESB). Tämän ollessa Badminton Europen Circuit -tason kilpailu, saivat suomalaispojat siitä kosolti tärkeitä ranking-pisteitä – ei ihan jokapäiväistä herkkua!

 

Finnish Junior 2017 voittajat pelatussa järjestyksessä

 

Naisten kaksinpeli: Maria Delacheva, Bulgaria

–        haastattelu: https://www.facebook.com/espoonsulkapallo/videos/10155855683433256/

 

Miesten kaksinpeli: Zach Russ, Englanti

–        haastattelu: https://www.facebook.com/espoonsulkapallo/videos/10155855762808256/

 

Naisten nelinpeli: Anastasia Osiyanenko ja Anastasiia Shapovalova, Venäjä

–        haastattelu: https://www.facebook.com/espoonsulkapallo/videos/10155855869938256/

 

Sekanelinpeli: Nathalie Wang ja Adrian Levin, Ruotsi

–        haastattelu: https://www.facebook.com/espoonsulkapallo/videos/10155855928293256/

 

Miesten nelinpeli: Miika Lahtinen ja Juha Honkanen, Suomi

–        haastattelu: https://www.facebook.com/espoonsulkapallo/videos/10155856014508256/

 

 

Pelatut pelit videoina

 

Kilpailuissa oli käytössä Coup4:n live-streaming –palvelu. Näillä live-videoilla oli viikonlopun aikana yli 2500 katselijaa! Kaikki sunnuntain pelit, kentältä 10, jossa loppuottelut pelattiin, löytyvät täältä: https://livestream.com/Coup4/fzforza-finnish-junior-2017-10/videos/165114263

Teksti Matti Mäenpää
Kuvat Esa Lahtinen

Yhteistyössä