Kuusi suomalaista eteni puolivälieriin Estonian Internationalissa

Yonex Estonian International 2018
11.-14.1.2018, Tallinna
Palkintosumma 10 00 USD
International series

Suomesta lähti kaiken kaikkiaan 28 pelaajaa eilen alkaneeseen YONEX Estonian Internationaliin, tänään kuusi pelaajaa selviytyi puolivälieriin. Kisaan osallistuu myös koko olympiavalmennusryhmä Tokyo Team, Airi Mikkelää lukuunottamatta. Kalle Koljosen, Eetu Heinon ja sekanelinpelipari Anton Kaistin ja Jenny Nyströmin pelit alkoivat tänään.

Kalle Koljonen otteli Saksan Jonathan Perssonia ja Taiwanin Shiau Chen Chengia vastaan voittaen molemmat ottelut kahdessa erässä.

-Pelit sujuivat tänään ihan hyvin. Eka peli oli hiukan kankeahkoa ja vastustaja otti koko ajan riskejä pallojen aikana, jolloin hän teki paljon virheitä. Ei tullut oikein mitään pelirytmiä. Toinen peli oli aikalailla koko ajan minulla hallussa, Koljonen kertoi Tallinnasta.

Kalle Koljosen tulokset tänään

Jonathan Persson, Saksa – Kalle Koljonen 14-21 17-21
Shiau Chen Cheng, Taiwan – Kalle Koljonen 14-21 10-21

Kalle Koljonen edustaa Espoon Sulkapallo-Badmintonia (ESB) ja tähtää Euroopan sekä maailman huipulle. Menestyminen olympialaisissa on myös yksi hänen päätavoitteistaan. Koljonen voitti ensimmäisen kansainvälisen kisansa Unkarissa vuonna 2015. Kaudella 2016-2017 hän saavutti viisi finaalipaikkaa kansainvälisissä kisoissa, joista Norjan kansainvälisestä sulkapalloturnauksesta tuli kultaa. Kalle voitti lisäksi miesten kaksinpelin suomenmestaruuden vuonna 2016. Kallen palkintokaapista löytyy myös miesjoukkueiden EM-pronssimitali helmikuulta 2014. Kallen seura Tanskan sarjassa on Team Skælskør-Slagelse. 

Eetu Heino voitti päivän ensimmäisen ottelun ranskalaista Romain Frankia vastaan, mutta toinen ottelu Turkin Emre Lalea vastaan päättyi tiukan kolmen erän taistelun jälkeen turkkilaisen hyväksi.

-Vaikeaa oli. Liian paljon virheitä ja vääriä ratkaisuja, Heino kommentoi ottelun jälkeen.

Eetu Heinon tulokset tänään

Eetu Heino – Romain Frank, Ranska 21-17 21-11
Emre Lale, Turkki – Eetu Heino 21-23 21-18 22-24

Espoo Sulkapallo-Badmintonia (ESB) edustava Eetu Heino voitti vuonna 2014 Helsingissä järjestetyn Finnish International Championships -turnauksen miesten kaksinpelissä. Huhtikuussa 2015 järjestetyssä Finnish Openissa Heino pelasi itsensä hopealle. Eetun palkintokaapissa komeilee myös miesjoukkueiden EM-pronssimitali helmikuulta 2014. Eetun seura Ranskan sarjassa on BC Chambly Oise.

Sekanelinpelipari Anton Kaisti ja Jenny Nyström pelasivat tasaisen kolmen erän ottelun Englannin Michael Roeta ja Jessica Hoptonia vastaan. Kaisti ja Nyström viimeistelivät voittonsa kolmannessa erässä.

-Mixtissä oli tänään hieman fyysisiä ongelmia, mutta hyvä, että saatiin peli kotiin kuitenkin. Toivottavasti huomenna vahvemmilla jaloilla saksalaisten kaatoon, Jenny kertoi.

Sekanelinpelipari Anton Kaistin ja Jenny Nyströmin tulokset tänään

Anton Kaisti & Jenny Nyström – Michael Roe & Jessica Hopton, Englanti 22-20 14-21 21-15

Anton Kaisti ja Jenny Nyström ovat saavuttaneet  kansainvälistä menestystä sekanelinpelissä. He edustavat molemmat Helsingfors Badminton Clubia (HBC). Tämän lisäksi he hakevat kansainvälisen tason harjoitusta ja pelejä ulkomaisissa seuroissa, jotka ovat Antonilla BC Adliswil Sveitsissä ja Jennyllä BC Wipperfield Saksassa. Anton ja Jenny ovat pelanneet parina vuodesta 2010 alkaen ja välissä pidetyn muutaman vuoden tauon jälkeen yhteistyö on lähtenyt taas hyvin käyntiin. Jenny ja Anton voittivat paussin jälkeen neljä kansainvälistä mestaruutta muutamassa kuukaudessa. Molemmilla on kuusi SM-kultaa sekanelinpelistä. Lisäksi Antonilla on miesjoukkueiden EM-pronssimitali helmikuulta 2014.

Myös maajoukkuepelaajat Henri Aarnio (ÖIF) ja Iikka Heino (ESB) aloittivat pelinsä tänään. Miesten nelinpelissä he ottelivat englantilaisia Max Flynniä ja Gregory Mairsia vastaan. Englantilaiset olivat tänään vahvempia ja veivät ottelun suoraan kahdessa erässä. Iikka Heino voitti päivän ensimmäisen kaksinpelinsä turkkilaista Muhammed Ali Kurtia vastaan, mutta Indonesialainen Hermasah pudotti Heinon kisasta tiukan 21-18 22-20 taistelun jälkeen.

-Singeliä pelasin ihan hyvin. Ensimmäisen ottelun voitin yllättävän helposti. Peli toimi. Toinen peli oli myös hyvää peliä. Harmittaa, koska voitto oli lähellä. Jotain vähän vääriä ratkaisuja ja vastustaja teki mun pelin aika vaikeaksi. Pelattiin myös hyvä neluri. Vastustajat oli hyviä. Oltiin mietitty joitain juttuja ennen peliä ja ne toimi, siitä ollaan iloisia, Iikka kommentoi.

Henri Aarnio eteni miesten kaksinpelissä puolivälieriin voitettuaan tänään unkarilaisen Gargely Krauszin ja saksalaisen Lars Schaenzlerin.

-Kaksarissa molemmat pelit oli ihan ok ja tietysti olen tyytyväinen, että molemmista tuli voitto. Joitakin juttuja pitää kyllä parantaa huomiselle, jos aikoo voittaa. Neluri Iikan kanssa oli hyvää, muutamia turhia virheitä lukuunottamatta, Aarnio kertoi.

Puolivälieriin huomiselle eteni myös nelinpelipari Maija Krzywacki (ÖIF) ja Inalotta Suutarinen (ESB), jotka kaatoivat tänään sekä Valko-Venäjän Anastasiya Cherniavskayan ja Alesia Zatsavan että Latvian Liana Lencevican ja Jekaterina Romanovan. Heidän pelinsä jatkuvat puolivälierissä Saksan paria Linda Efler ja Olga Konon vastaan.

Suomalaisten kaikki ottelut ja tulokset löytdät täältä:
http://www.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=D9CEE27F-6AFC-470D-A57C-945560DCC746&c=FIN

Suomalaisten ottelut huomisen puolivälierissä

Raul Must, Viro – Henri Aarnio, klo 10 alkavasta ottelusarjasta toinen peli

Linda Efler & Olga Konon, Saksa – Inalotta Suutarinen & Maija Krzywacki, klo klo 10 alkavasta ottelusarjasta viides peli

Anton Kaisti & Jenny Nyström – Peter Kaesbauer & Olga Konon, Saksa, klo 10 alkavasta ottelusarjasta ensimmäinen peli

Hermansah, Indonesia – Kalle Koljonen, klo 10 alkavasta ottelusarjasta neljäs peli

Voit seurata otteluita livenä täältä:
http://new.badminton.ee/yei/en/#live-stream

Yhteistyössä