Henri Aarnio parhaiten sijoittunut suomalainen Estonian Internationalissa

Yonex Estonian International 2018
11.-14.1.2018, Tallinna
Palkintosumma 10 00 USD
International series

Suomesta lähti 28 pelaajaa torstaina alkaneeseen YONEX Estonian Internationaliin. Heistä kuusi selviytyi tänään aamupäivällä pelattuihin puolivälieriin.

Tokyo Team -pelaaja Kalle Koljonen (ESB) otteli indonesialaista Hermansahia vastaan, mutta joutui taipumaan kahdessa erässä lukemin 21-19 21-16.

-Oli iteltä aika huonoa peliä. Tosin vastustaja sai rikottua mun rytmin kentällä aika hyvin, että osittain sitä kautta pelasin tosi huonosti. Olisin joka tapauksessa pystynyt paljon parempaan, Koljonen kommentoi.

Kalle Koljonen edustaa Espoon Sulkapallo-Badmintonia (ESB) ja tähtää Euroopan sekä maailman huipulle. Menestyminen olympialaisissa on myös yksi hänen päätavoitteistaan. Koljonen voitti ensimmäisen kansainvälisen kisansa Unkarissa vuonna 2015. Kaudella 2016-2017 hän saavutti viisi finaalipaikkaa kansainvälisissä kisoissa, joista Norjan kansainvälisestä sulkapalloturnauksesta tuli kultaa. Kalle voitti lisäksi miesten kaksinpelin suomenmestaruuden vuonna 2016. Kallen palkintokaapista löytyy myös miesjoukkueiden EM-pronssimitali helmikuulta 2014. Kallen seura Tanskan sarjassa on Team Skælskør-Slagelse. 

Maija Krzywacki (ÖIF) ja Inalotta Suutarinen (ESB)  pelasivat saksalaispari Linda Efleriä ja Olga Kononia vastaan. Vastustaja oli tänään parempi erin 21-14 21-12.

Tokyo Teamin sekanelinpelipari Anton Kaisti (HBC) ja Jenny Nyström (HBC) pelasivat tasaisen taistelun saksalaisia Peter Kaesbaueria ja Olga Kononia vastaan. Suomalaiset joutuivat lopulta taipumaan kolmannessa erässä ja peli päättyi vastustajan hyväksi 21-17 18-21 21-16.

-Peli ei oikein lähtenyt kulkemaan kunnolla missään vaiheessa. Liikaa helppoja virheitä. Oli ihan otetttavissa oleva peli, Nyström harmitteli ottelun jälkeen.

Anton Kaisti ja Jenny Nyström ovat saavuttaneet  kansainvälistä menestystä sekanelinpelissä. He edustavat molemmat Helsingfors Badminton Clubia (HBC). Tämän lisäksi he hakevat kansainvälisen tason harjoitusta ja pelejä ulkomaisissa seuroissa, jotka ovat Antonilla BC Adliswil Sveitsissä ja Jennyllä BC Wipperfield Saksassa. Anton ja Jenny ovat pelanneet parina vuodesta 2010 alkaen ja välissä pidetyn muutaman vuoden tauon jälkeen yhteistyö on lähtenyt taas hyvin käyntiin. Jenny ja Anton voittivat paussin jälkeen neljä kansainvälistä mestaruutta muutamassa kuukaudessa. Molemmilla on kuusi SM-kultaa sekanelinpelistä. Lisäksi Antonilla on miesjoukkueiden EM-pronssimitali helmikuulta 2014.

Maajoukkuepelaaja Henri Aario (ÖIF) sai puolivälierissä vastaansa virolaisen Raul Mustin. Ottelu oli Aarnion dominointia alusta loppuun ja taululle taottiin lukemat 21-18 21-16.

-Kokonaisuudessaan hyvä matsi. Sain eilisten pelien huonot taktiset jutut korjattua tänään hyvin, hän kertoi.

Henri Aarnio eteni ainoana suomalaispelaajana välieriin, jossa hän pelasi ruotsalaista Jacob Nilssonia vastaan. Nilsson vei ottelun 21-15 21-16.

-Valitettavasti välierä meni aika huonosti. Pelissä ajatukset vähän karkailivat, eikä keskittyminen ollut hyvää. Joitakin hyviä hetkiä kuitenkin oli. Vastustaja pelasi suht virheettömästi ja järkevästi. Harmittaa lopettaa kisat tällaiseen peliin, Aarnio kommentoi välierätaiston jälkeen.

YONEX Estonian International jatkuu huomenna finaalipeleillä, joita voi seurata livenä täältä:

http://new.badminton.ee/yei/en/#live-stream

Suomalaisten ottelut tänään

Henri Aarnio – Raul Must, Viro 21-18 21-16

Jacob Nilsson, Ruotsi – Henri Aarnio 21-15 21-16

Hermansah, Indonesia – Kalle Koljonen 21-19 21-16

Linda Efler & Olga Konon, Saksa – Maija Krzywacki & Inalotta Suutarinen 21-14 21-12

Peter Kaesbauer & Olga Konon, Saksa – Anton Kaisti & Jenny Nyström 21-17 18-21 21-16

Kaikki suomalaisten tulokset: 

http://www.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=D9CEE27F-6AFC-470D-A57C-945560DCC746&c=FIN

 

Yhteistyössä