Eetu Heino on loukkaantunut – EM-kisat jäävät väliin!

Tokyo Team –pelaaja Eetu Heino loukkaantui SM-kisojen pääkisan ensimmäisenä päivänä. Tuolloin Eetu oli vielä toiveikas Kazanin joukkuekisan suhteen. Jalan vamma estää kuitenkin edustamasta Suomea EM-kisoissa.

-Olen tosi pettynyt tähän tilanteeseen, mutta jalka ei ole sellaisessa kunnossa, että pystyisin pelaamaan. Myös uusiutumisriski on niin iso, että vaarantaisin käytännössä koko kevään. Tavoitteenani on nyt se, että ensi viikon puolessa välissä pystyisin alkaa taas täysipainoisesti harjoittelemaan ja valmistautumaan Swiss Openiin. Harmittaa todella paljon, että en pääse mukaan, pettynyt Heino kommentoi.

Suomen joukkue on näin ollen poikkeuksellisen pieni. Joukkueeseen kuuluvat Anton Kaisti (HBC), Oskari Larkimo (HBC), Iikka Heino (ESB), Henri Aarnio (ÖIF) ja Kalle Koljonen (ESB) valmentajanaan Kasperi Salo.

-Joukkueelle Eetun pois jääminen on iso asia. Hän on kokenut pelaaja, jolla on kokemusta joukkuepelaamisesta myös ulkomailta. Eetu on persoonana hyvä hengenluoja ja tiimipelaaja. Huippupelaajan pois jääminen joukkueesta vaikuttaa myös peleihin. Osa joutuu pelaamaan vähän enemmän pelejä ja peluuttamista on vaikeampi muokata. Pelaajat ovat kuitenkin lähdössä hyvällä fiiliksellä kisoihin. Huippu-urheilijoina he tiedostavat, että tällaiset loukkaantumiset ovat mahdollisia, eikä niille vaan voi mitään, maajoukkuevalmentaja Kasperi Salo kertoi.

Suomen joukkue suuntaa Kazaniin maanantai-aamuna. Ottelut alkavat tiistaina. Kaikki ottelut ja tulokset näet täältä:

http://www.tournamentsoftware.com/sport/teammatches.aspx?id=388325EE-F35A-4A7F-8294-AF9D60F228A8&tid=49

Lue myös Badminton Europen juttu Suomen joukkueesta:

http://badmintoneurope.com/cms/default.aspx?clubid=4685&cmsid=239&pageid=5381&m=5637477

Yhteistyössä