Sulassa sovussa – Jessica Jäntti & Iikka Heino

Helmikuusssa Sulkapalloliiton kanavissa puhutaan rakkaudesta. Uudessa somesarjassamme Sulassa sovussa – kohtaamisia kentällä, tutustumme sulkapallopariskuntiin.

Ensimmäisenä meille tarinansa kertovat maajoukkuepelaaja Iikka Heino (ESB) ja Jessica Jäntti (HBC).

Tapasimme Espoon Sulkapallo-Badmintonin eliittikisoissa vuonna 2013 ja siitä lähtien olemme olleet erottamattomia. Yksi suurimmista yhteisistä unelmistamme kävi toteen viime syksynä, kun muutimme yhdessä Tanskaan ja siirryimme harjoittelemaan täysipäiväisesti BEC Centre of Excellenceen. Siirtyminen yhteen maailman parhaista sulkapallomaista oli ensimmäinen suuri seikkailumme yhdessä. Treenaamme paljon yhdessä. Käymme samoissa lajitreeneissä ja teemme myös fysiikkaa kaksistaan. Kahden urheilijan suhde toimii hyvin. Ymmärrämme toistemme elämäntyylejä ja tiedämme mistä urheilijana pitää luopua. Pystymme samaistumaan onnistumisiin ja tappioihin. Tiedämme, miten tärkeää on tukea toista, silloin kun on vaikeampaa.

Kumppaneina olemme rauhallisia ja avoimia. Puhumme toisillemme kaikesta maan ja taivaan välillä. Osoitamme rakkautta arjessa pienillä asioilla, kuten esimerkiksi ruuanlaitolla. Autamme toisiamme parhaamme mukaan. Välillä yritämme myös poiketa arjestamme ja tehdä jotain yhdessä, missä emme ajattele sulkapalloa. Täydellinen yhteinen vapaapäivä alkaisi heräämällä rauhassa ja hyvällä brunssilla. Seuraavaksi tekisimme varmasti jonkinlaisen ulkotreenin, kun normaalisti tulee oltua niin paljon hallissa. Päivän päättäisimme rauhalliseen koti-iltaan leffaa katsellen.

Elämässä olemme kaikkein kiitollisimpia siitä, että saamme tehdä täysipäiväisesti sitä mitä rakastamme. Olemme äärimmäisen kiitollisia niille, jotka tekevät siitä mahdollista sekä tekevät siitä niin mielekästä. Meitä yhdistää ennen kaikkea kolme asiaa: sulkapallo, rauhallisuus ja päättäväisyys. Meille rakkaus tarkoittaa epäitsekkyyttä sitä, että haluamme laittaa toisen onnellisuuden keskiöön. Olemme molemmat toistemme suurimpia kannustajia. Jännitämme toistemme pelejä ja haluamme toiselle menestystä enemmän kuin kukaan muu. Vanhemmiltamme olemme oppineet, perhe tulee aina ensimmäisenä ja, että rakkaus on toisen kunnioittamista. 

Pieniä muruja rakkaudesta

Oletko romantikko tai realisti?

Iikka: Haluaisin sanoa romantikko, mutta olen kyllä aika realisti loppujenlopuksi.
Jessica: Olen ainakin mielestäni enemmän romantikko kuin Iikka. Tykkään yllättää Iikkaa esimerkiksi itsetehdyillä lahjoilla.

Sana, jota käytän rakkaastani?

Jessica: Nuppu
Iikka: Rouva, Kultu

Miten tykkään tulla hemmotelluksi?

Iikka: Hyvällä kotitehdyllä rualla.
Jessica: Tykkään tulla yllätetyksi.

Mitä arvostan eniten puolisossani?

Jessica: Iikka tekee aina kaikkensa, että minä olen iloinen. Hän pitää aina minua etusijalla.
Iikka: Jessica haluaa aina minun parastani. Hän on opettanut minulle tosi monta asiaa elämässä. Arvostan todella paljon hänen asennettaan.

Kumpi on parempi pelaamaan sulkapalloa?

Jessica: Iikka, vaikka se ei minua uskalla voittaakaan!

Kuvat Jere Kokko, Tanskan valmennuskeskuksen kuva Jessican ja Iikan kotialbumi.

Oletko rakastunut sulkapallokentällä tai onko sulkis sinun ja kultasi yhteinen harrastus? Ilmoittaudu mukaan Sulkisliiton Sulassa sovussa – kohtaamisia kentällä somesarjaan. Mukaan pääset lähettämällä kirjekyyhkyllä yhteytietosi osoitteeseen annika.grahn@sulkapallo.fi tai puhumalla hiljaa rakkaudesta numerossa 040 7368900. Kerro meille teidän tarinanne – se on kertomisen arvoinen! #sulassasovussa.

Yhteistyössä