U15 EM-kisat: Viisi suomalaisjunnua 16 parhaan joukkoon

Suomi aloitti eilen Kazanissa kisaurakkansa U15-ikäluokan EM-kisoissa. Suurin osa alle 15 vuotiaiden EM-joukkueen pelaajista matkasi edustamaan Suomea arvokisoihin ensimmäistä kertaa. Suomen joukkueeseen on valittu 10 pelaajaa. He ovat Niilo Nyqvist (HBC), Kevin Ni (TS), Rasmus Andersson (ESB), Atte Juuri-Oja (SC Kokkola), Elias Vuollet (SC Kokkola), Lilli Lauri (PuiU), Helena Santalahti (TS), Hanna Häkkinen (PuiU), Nella Nyqvist (HBC) & Jemina Salonen (PuiU), valmentajanaan Aarni Pariola.

Ensimmäisen päivän pelien jälkeen jatkoon tiensä raivasivat poikien kaksinpelissä Niilo Nyqvist, tyttöjen nelinpelissä Hanna Häkkinen ja Helena Santalahti sekä poikien nelinpelissä Rasmus Andersson ja Kevin Ni.

Toisen päivän ottelut osoittautuivat nuorille tällä kertaa liian koviksi. Valmentaja Aarni Pariola summasi päivän pelit Kazanista.

– Niilo pelasi hyvän matsin Luxemburgilaista vastustajaa vastaan. Kova taistelu ei riittänyt tällä kertaa, tappio kolmessa erässä. Vastustaja oli nopea ja vahva sekä hallitsi etukentän peliä pakottaen Niilon välillä hätäisiin ratkaisuihin. Hanna ja Helena kärsivät myös tappion hyvän pelin jälkeen sijoitetulle puolalaisparille. Tyttöjen peliesitys oli huomattavasti pirteämpi eiliseen avausotteluun verrattuna. Tyttöjen omien sanojen mukaan jännitys oli karissut yön aikana ja se näkyi pelissä pidempinä palloralleina. Rasmus ja Kevin tippuivat kivenkovalle sijoitetulle tanskalaisparille. Tasoero oli turhan iso, pojilla oli vaikeuksia saada peliään käyntiin kun vastustaja kävi päälle heti ensimmäisestä lyönnistä lähtien. Tylyt lukemat mutta hyvä oppitunti, hän kertasi.

16 parhaan joukkoon sijoittuivat siis Niilo Nyqvist, Helena Santalahti ja Hanna Häkkinen, Rasmus Andersson ja Kevin Ni.

Suomen ottelut tänään

Jerome Pauquet,  Luxemburg – Niilo Nyqvist 21-17 19-21 21-14

Anna Czuchra & Joanna Podedworny, Puola – Hanna Häkkinen & Helena Santalahti 21-13 21-12

Jakob Houe & Christian Faust Kjaer, Tanska – Rasmus Andersson & Kevin Ni 21-4 21-8

Kaikki ottelut ja tulokset

https://bwf.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=0C644792-CF27-44B4-9524-7A738F5931F9&c=FIN

Yhteistyössä