Puska, Isomäki ja Lehto jatkavat lauantaille Alcudiassa

Suomalaispäivä Espanjan parasulkapallokisoissa oli vahva, kun Harri Isomäki, Thomas Puska ja Markus Lehto leimasivat paperinsa lauantain jatkopeleihin. Mirka Rautakosken ja Riku Vihreäsaaren tiet nousivat pystyyn.

Puskan pelit jatkuvat kahdella otatuksella lauantaina, kun mies kuittasi jo eilen jatkopaikan miesten kaksinpeleihin. Huomenna vastaan asettuu keskiviikkona Riku Vihreäsaaren lyönyt Sveitsin Christian Hämböck, jota vastaan Puska lähtee selvänä suosikkina. Mikäli jatkopaikka heltiää, myöhemmin päivällä on luvassa kivenkova maailman ykkönen Jungjun Kim.

– Hamböckin on syytä mennä pakettiin sveitsiläisen kellon tarkkuudella. Kimiin tuli tutustuttua tänään nelinpelissä ja onhan se kova niska. Sille kun löi niin usein soi myös omissa. Huomenna joutuu lyömään vähän useammin, Puska kommentoi pilke silmäkulmassa.

Puskalle varmistui tänään myös nelinpelipaikka parhaan 16 joukkoon Markus Lehdon kanssa, kun pari kepitti Sveitsin vahvan Luca Olgiatin ja Ranskan Richard Perot’n kahdessa erässä. Turpaan tuli Korealta kakkossijoitetulta Jungjun Kim – Jung Man Choilta, mutta jatkopaikka varmistui voitolla Olgiati-Perot’sta. Huomenna vastaan asettuu Saksan sijoitettu pari Rick Cornell Hellman – Young-Chin Mi. Odotettavissa on tasainen vääntö, jossa suomalaisilla on hyvät saumat jatkaa parhaan kahdeksan joukkoon.

Harri Isomäki saa parhaan 16 joukossa vastaan arkkivihollisensa, Hollannin Jordy Brouwer Von Gonzenbachin. Isomäki on pelannut kuusissa kisoissa putkeen Brouweria vastaan, ja aina Brouwer on nitistänyt Isomäen. Kolmeen erään on menty useaan otteeseen, mutta vielä ei ole Brouwerin selkänahkaa saatu seinäjokisen Isomäen takan koristeeksi.

– Kukas muu sieltä taas napsahtikaan kuin Jordy. Tasainen painihan siitä ja varmaan kolmeen mennään, mutta tällä kertaa kairaan sen kotiin, Isomäki lupasi Alcudiasta.

Viidestä suomalaisesta kahden pelit loppuivat torstaihin, kun Mirka Rautakosken ja Riku Vihreäsaaren pelit päättyivät. Putoamisesta huolimatta Rautakoski saa olla itsestään ylpeä, sillä hän kukisti Venäjän WH1-luokan ykkösnaisen Irina Kuzmenkon kolmessa erässä kovan taistelun jälkeen. Viimeisessä erässä hymyilevä espoolainen nousi 6-11 tappioasemasta 21-16 voittoon.

– Tosi hyvä voitto venäläisestä, jäi kisoista hyvä fiilis. Jatkoon ei tarvinnut vielä mennä, mutta ensi kerralla pelataan lauantainakin, Rautakoski tiesi kertoa.

Kisan etenemistä voi seurata Tournament Softwaresta, tästä linkistä: https://bwf.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=7ED4AA8F-294F-497E-9688-BF71EAE4D893&d=20180310

Teksti ja kuvat Riku Vihreäsaari

Yhteistyössä