Maailman ykkönen ja kakkonen pysäyttivät Puskan ja Isomäen Espanjassa

Parasulkapallon Espanjan avoimissa Thomas Puska ja Harri Isomäki raivasivat tiensä kahdeksan parhaan joukkoon. Tie kuitenkin nousi pystyyn, kun maailman ykkönen ja kakkonen tulivat vastaan puolivälierissä. Kaksikko saa kuitenkin olla tyytyväinen suoritukseensa myös maailman kärkeä vastaan. Molemmat ottelut on nähtävissä Facebook-tallenteena Vammaissulkapallo Ry:n Facebook-sivuilla.

Päivä alkoi suomalaisittain nihkeästi, kun Markus Lehto ja Thomas Puska hävisivät nelinpelinsä saksalaispari Rick Cornell Hellman – Young-Chin Mi’tä vastaan. Peli oli voitettavissa, mutta tasainen saksalaispari kaivoi 21-18, 21-19 voiton Berliiniin.

Mutta pian saatiin hyviä uutisia. Harri Isomäki nitisti arkkivihollisensa Jordy Brouwer Von Gonzenbachin selvästi 21-9, 21-17. Isomäki oli hävinnyt viisi aiempaa peliään lentävää hollantilaista vastaan, mutta tänään oli viimein voiton aika. Voiton jälkeen vastaan tuli parhaan kahdeksan sakissa WH2:n maailman kakkospelaaja Ho Yuen Chan, joka otti rutiinivoiton Isomäestä numeroin 21-7, 21-7.

– Jordya vastaan peli oli perushyvää, kaveri teki enemmän virheitä kuin aiemmin. Hongkongilaista vastaan pelasin reilu pari vuotta sitten ja silloin en saanu toisessa erässä pistettäkään. Kova tekijä. Kokonaisuudessaan turnauksen saldo oli positiivinen, Isomäki ynnäsi.

Thomas Puska jatkoi miesten kaksinpelejä ottamalla selvän voiton sveitsiläisestä Christian Hamboeckistä 21-8, 21-5. Tämän jälkeen vastaan asettui voittamaton korealainen Jungjun Kim. Hän ei ole hävinnyt yhtään kansainvälistä ottelua, eikä hävinnyt tänäänkään. Puska pysyi kuitenkin hienosti uskomattomalla kelaus- ja lyöntitekniikalla pelaavan Kimin vauhdissa, ja loppunumerot kirjattiin 14-21, 13-21.

– Tappioon ei kuulu ikinä olla tyytyväinen, mutta tänään oli sen luokan veikko vastassa että oksat pois. Tällä esityksellä olisi todennäköisesti pärjätty kaikille muille paitsi maailman kahdelle parhaalle. Nyt vaan sattui olemaan se maailman paras vastassa. Kokonaisuudessaan tosi hyvä fiilis jäi peleistä. Täällä peli kulki, Puska kommentoi.

Ellet ole vielä nähnyt pyörätuolisulkapalloa pelattavan, Puskan ja Isomäen matsit maailman huippuja vastaan ovat nähtävissä Vammaissulkapallo Ry:n Facebook-sivulla selostuksen kera. Näet matsit suoraan tästä linkistä: https://www.facebook.com/150980404966383/videos/1784610328270041/

Teksti ja kuvat Riku Vihreäsaari

Yhteistyössä