Calle Nyberghin matkassa: 102nd All England Seniors 13. – 15.4.2018

Sulkapalloilun, joka toinen vuosi, syyskuussa käytävien Senioreiden EM-kilpailujen ohella All England Seniors on selvästi suurin ja arvostetuin eurooppalainen seniorikilpailu, joka perinteisesti järjestetään vuosittain huhtikuussa. Tänä vuonna ennätykselliset 442 pelaajaa kahdestakymmenestäkolmesta eri maasta osallistuu Lontoon pohjoispuolella Hatfieldissä järjestettäviin kilpailuun. Tarkoituksena on pelata 170 kpl poolia ja loppuottelua 45 luokassa kolmen päivän aikana. Ikäluokat ovat +35 – +75. Käytettävissä on vain 12 kenttää, mikä tarkoittaa, että pelataan kaikkina kolmena päivänä aamusta iltamyöhään. Kilpailuihin osallistuu tänäkin vuonna suuri joukko nimekkäitä pelaajia.

Suomesta kilpailuihin osallistuu tällä kertaa viisi miespelaajaa. Jari Jalkanen, Jukka Miininen, Jari Mikkonen, Calle Nybergh ja Juan Rafols. Näistä Calle on sijoitettu toiseksi sekä MK-70 luokassa, että MN-65 luokassa eteläafrikkalaisen Johan Croukampin kanssa. Kuten aikaisemmissa All England Veteraanikilpailuissa kaikki kaksinpeliluokat pelataan valmiiksi perjantaina, nelinpeliluokat lauantaina ja sekanelinpeliluokat sunnuntaina. Tämä näyttää selkeältä, mutta käytännössä tämä tarkoittaa pahimmillaan viisi kaksinpeliä perjantaina. Tämä on paljon, varsinkin kuin otteluiden alkamisajankohtien välillä yleensä on vain runsas tunti.

All England on varmasti suurimpia Euroopassa vuosittain järjestettäviä sulkapallokilpailuja. Johan Croucamp kertoi äsken, että hän voitettuaan +65 luokan senioreiden maailmanmestaruuskilpailussa Intiassa viime vuoden syyskuussa, sai kutsun osallistua Kiinassa järjestettävään jättiseniorikilpailuun. Kilpailuun osallistui peräti 4000 pelaajaa ja pelattiin 34. kentällä ikäluokissa 35 – 85. Jokaisessa ottelussa pelattiin vain yksi erä 31. pisteeseen. Johan voitti kaikki pelaamansa viisi kaksinpeliä, kuitenkin hän totesi, että vastus, varsinkin erien alussa, oli kovaa.

Calle

Kuvassa Calle Nybergh Finnish Business Openissa viime viikonloppuna Vantaan Energia Areenalla. 

Yhteistyössä