Calle Nyberghin matkassa: All England Seniors – yhteenveto kilpailusta

102nd All England Seniors 13. – 15.4.2018

102nd All England Seniors-kilpailut ovat kasvamassa niin suuriksi, ettei Hatfieldin yliopiston 12 sulkapallokenttää enää tahdo riittää. Kun lisäksi kilpailujen aikataulu ei kahtena ensimmäisenä päivänä pitänyt ollenkaan, tuloksena oli, että pelattiin kaikilla kentillä illalla vielä 22.00 jälkeen, paikallista aikaa. Ne neljä suomalaista pelaajaa, jotka osallistuivat luokkiin +50 ja +55, saivat pelata ottelunsa päivällä, mutta +65 ja +70 luokat kuuluivat niihin, joiden pelit käynnistyivät vasta iltapäivällä ja jotka päättyivät viimeisinä.

Juan Rafols onnistui +50-luokan kaksinpelin alkulohkossaan voittamaan yhden kaksinpelin, mutta muuten kaikkien +50 ja +55-luokissa pelanneiden pelaajien kohtalona oli hävitä kaksin- ja nelinpeliottelunsa. Kuitenkin, varsinkin kaksinpeleissä suomalaiset pelaajat pelasivat useita tasaisia kolmen erän otteluita.

Calle Nybergh voitti +70 kaksinpelien alkulohkonsa ottelut vaivatta. Semifinaalissa tuli Tanskan Harry Skydsgaard vastaan ja ottelu oli tasainen, Calle kuitenkin voitti kahdessa erässä. Kello, oli tässä vaiheessa jo pitkälti yli 21.00 ja finaaliottelu Per Dabelsteenia vastaan kuulutettiin alkavaksi melkein heti perään. Per pelasi lähes virheettömästi ja painoi päälle. Hänen semifinaaliottelu oli ollut helpohko. Vaikeaa on taistella vastaan keskellä yötä suomalaista aikaa. Tasaisen ensimmäisen erän alun jälkeen Per voitti ottelun kahdessa erässä.

Callen nelinpelipartneri +65 -luokassa eteläafrikkalainen Johan Croukamp voitti +65-kaksinpeliluokkansa, muttei niin selvin numeroin kuin hänen on tapana. Viisi kaksinpeliottelua yhden päivän aikana oli kyllä vähän pehmentänyt Johania. Nelinpeli sujui kuitenkin hyvin ja alkulohkon kaksi ottelua voitettiin kahdessa erässä. Semifinaalissa vastaan tuli tanskalaispari Christian Hansen/Ole Krogh Mortensen He voittivat ensimmäisen erän, mutta hävisivät toisen erän niukasti. Kolmannessa erässä Johan ja Calle johtivat jo ylivoimaisesti, mutta vastustajat tulivat viimeisellä syöttövuorollaan lähelle, muttei riittävän lähelle. Loppuottelussa Johania ja Callea vastassa oli englantilaiset William Hamblett ja Graham Holt. He pelaavat erittäin hyvin yhteen ja ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana arvokilpailuissa olleet ikäluokkansa nelinpeleissä hyvin vaikeasti voitettavissa. Ensimmäinen erä oli kuitenkin pelillisesti tasainen. Pitkien pallorallien pisteet menivät valitettavasti vastustajille. He eivät pelanneet kaksinpeliä edellisenä päivänä ja tämä kyllä näkyi, varsinkin toisessa erässä selvästi.

Englantilaiset pelaajat veivät suurimman osan uusista hienoista kulta- ja hopeamitaleista. Tanskalaisia pelaajia oli yllä mukana, mutta mitalisaalis jäi normaalia vaatimattomaksi. Kahden mitalin voittajia ei näissä kilpailussa ollut monta, joten kahteen hopeamitaliin All England Seniors-kilpailussa pitää olla tyytyväinen.

Calle

Kuvassa Calle Nybergh Finnish Business Openissa 8.4.2018 Vantaan Energia Areenalla. 

Yhteistyössä