Aarnio ja Heino loistivat Spanish Internationalissa

Suomalaisten avauspäivä Madridissa oli yhtä ilotulitusta.

IBERDROLA Spanish International Villa De Madrid 2018
14-17.6.2018, Madrid Spain
International Challenge
Palkintosumma 25 000 USD

Tokyo Team -pelaaja Eetu Heinon avausvastus oli srilankalainen Niluka Karunaratne, joka oli turnauksen kahdeksanneksi sijoitettu. 33-vuotias Karunaratne on edustanut Sri Lankaa olympilaisissa vuosina 2012 ja 2016. Hänen tämän hetkinen maailman listan sijoituksensa on 102, Eetu Heino löytyy samalta listalta sijalta 91. Eetu Heino dominoi ensimmäistä erää ja sai sen kotiin 21-18. Toisessa erässä Karunaratne sai jutun juonesta kiinni ja onnistui viemään ottelun kolmanteen erään. Viimeinen erä oli todellinen trilleri, jonka suomalaispelaaja onnistui kuitenkin kääntämään voitoksi.

-Ihan hyvä peli. Toisessa erässä vähän liikaa virheitä, kun liike passivoitui. Muuten hyvää peliä. Tuntui, että oli koko ajan hallussa, mutta kaveri kaivoi monta pistettä, kun oli pulassa, Eetu Heino kommentoi Espanjasta.

Toisella kierroksella Heino sai vastaansa 16-vuotiaan espanjalaisen Marc Cardonan. Ottelu oli Heinon näytöstä alusta loppuun ja peli oli selvä kahdessa erässä 21-13 21-5.

-Toinen voitto tuli suht helposti, kun muisti vaan tehdä duunia ja olla aktiivinen. Oli takakentältä aika vaaraton. Huomenna varmasti vastus kovenee, Heino mietti.

Eetu Heinon kisa jatkuu huomenna pelillä Spanish Internationalin ykkössijoitettua ranskalaista Lucas Corveeta vastaan.

Maajoukkuepelaaja Henri Aarnio aloitti kisansa ottelulla portugalilaista Bernardo Atilanoa vastaan. Atilano on maailman listan sijalla 159, Henri Aarnion sijoitus on 110. Aarnio pelasi itsevarman oloisesti, koko ajan peliä halliten. Kahden erän jälkeen taululla komeilivat numerot 21-15 21-18.

Aarnion toisen kierroksen vastustaja oli turnauksen toiseksi sijoitettu espanjalainen Pablo Abian, joka komeilee maailman listan sijalla 44. 33-vuotias Abián on edustanut Espanjaa kaksissa kesäolympialaisissa vuosina 2008 ja 2012. Historian ensimmäisistä Euroopan kisoista vuonna 2015 Abian sai kultamitalin kaadettuaan finaaliottelussa tanskalaisen Emil Holstin. Henri Aarnion ottelussa Abiania vastaan suomalaiselta näytti onnistuvan kaikki. Peli oli selvä kahdessa erässä 21-15 21-18.

-Ensimmäisessä pelissä olin heti valmis ja pelasin riittävän hyvin, että peli pysyi koko ajan omassa kontrollissa. Toisessa pelissä ensimmäinen erä sujui tosi hyvin ja tuli ongelmitta kotiin. Toisen erän alkuun tein liikaa omia virheitä, mutta sain pelistä taas kiinni ja väännön jälkeen tuli voitto. Hyvä fiilis! Henri Aarnio kommentoi ottelun jälkeen.

Henri Aarnio saa huomenna vastaansa tanskalaisen Mads Christophersenin.

Suomalaisten ottelut tänään

Eetu Heino – Niluka Karunaratne, Sri Lanka 21-18 11-21 21-19
Henri Aarnio – Bernardo Atilano, Italia 21-17 21-16
Eetu Heino – Marc Cardona, Espanja 21-13 21-5
Henri Aarnio – Pablo Abian 21-15 21-18

Suomalaisten ottelut huomenna

Lucas Corvee, Ranska – Eetu Heino, klo 11.15, Suomen aikaa
Mads Christophersen, Tanska – Henri Aarnio, klo 12.30, Suomen aikaa.

Kaikkia kenttiä voi seurata suoratoistona Badminton Europen YouTube-kanavalta täältä. 

Kuvat Jere Kokko ja Marc Phelan for Badminton Europe 

Yhteistyössä