Lähes kaikki suomalaiset jatkoon White Nightsissa

Suomesta on par aikaa iso pelaajajoukko kisaamassa Venäjällä White Nights -turnauksessa.

White Nights 2018
4.-8.7.2018, Gatchina, Venäjä
International Challenge
Palkintosumma 25 000 USD

Suomalaisten ensimmäinen kisapäivä White Nightsissa alkoi kiinnostavasti, kun kentälle saatiin kaksi uutta sekanelinpeliparia. Maajoukkuepelaaja Anton Kaisti pelasi ensimmäisen ottelunsa parinaan Inalotta Suutarinen. Kaksikko onnistui ottelussa hollantilaispari Ruben Jilleä ja Imke Van Der Aaria vastaan loistavasti, vieden tiukan ottelun kotiin kolmannessa erässä.

-Peli sujui hyvin. Pysyttiin melko hyvin siinä taktiikassa, mitä oltiin suunniteltu ja vaikka vastustajat oli ennakoltaan kovat niin saatiin hyvin pidettyä oma peli kasassa. Ensimmäinen ja kolmas erä olivat hyviä. Toisen erän loppu oli vähän heikko. Huomenna vastassa sitten vielä vähän kovempi pari, Anton Kaisti kommentoi ottelun jälkeen.

Inalotta ja Anton saavat huomenna perjantaina vastaansa turnauksen ykkössijoitetun parin Venäjältä.

Myös maajoukkuepelaajat Iikka Heino ja Jenny Nyström onnistuivat sekanelinpelissä. Ottelu venäläisiä Vladimir Nikulovia ja Anastasiia Semenovaa vastaan tuli varman oloisesti kotiin suoraan kahdessa erässä.

-Pelattiin hyvin, ei ollut mitään suurempia ongelmia. Moni asia, mistä oltiin keskusteltu toimi hyvin ja nyt on katseet käännetty tuleviin peleihin, Jenny Nyström kertoi.

Iikka Heino onnistui myös miesten kaksinpelissä tsekkiläistä Jan Loudaa vastaan.

-Singeli kulki hyvin. Oli kiva pelata ja noudatin hyvin pelisuunnitelmaa, joka toimi hyvin tänään, hän kertoi.

Suomalaisittain huominen jatkopeli on harmillinen, siitäkin huolimatta, että suomalainen etenee varmasti jatkoon. Heino kohtaa seuraavaksi kisansa huomenna aloittavan Kalle Koljosen.

-Eihän se ole kiva pelata treenikaveria vastaan, mutta tilanne on nyt tämä, niin asialle ei mitään voi. Lähetään antamaan kaikki kentälle ja katsotaan miten käy, Iikka kommentoi.

Kisat starttasivat tänään myöskin Airi Mikkelän osalta. Hän pelasi naisten kaksinpelin avausottelussa valko-venäläistä Katsiaryna Zablotskayaa vastaan. Mikkelä dominoi ottelua alusta saakka ja löi tauluun vakuuttavat 21-6 21-13.

-Mulla oli suht helppo peli, ei mitään ihmeempää. Jännitti yllättävän paljon, kun on ollut kisoista taukoa, mutta hyvin siis meni silti, Airi Mikkelä viestitti Venäjältä.

Illan viimeisessä suomalaisottelussa Jenny Nyström ja Sonja Pekkola ottelivat turnauksen kolmossijoitettuja kivenkovia turkkilaisia vastaan. Bengisu Ercetin ja Nazlican Inci onnistuivat kuitenkin tänään paremmin ja pudottivat suomalaisparin jatkosta.

Huomenna kisat alkavat Kalle Koljosen lisäksi Eetu Heinolla, jonka avausvastus on turkkilainen Muhammed Ali Kurt.

Pelit jatkuvat huomenna, osan otteluista voi nähdä täältä 

Suomalaisten  tulokset tänään ja otteluohjelma huomiselle – täällä

Airi Mikkelän kuvasi Marc Phelan for Badminton Europe.

Yhteistyössä