Junnu EM: Tappio Saksalle ja voitto Israelista

Suomen joukkueen ottelut junnujen EM-kisoissa jatkuivat viikonloppuna. Lauantaina ottelu Saksaa vastaan päättyi murheellisesti 5-0 tappioon. Peleissä nähtiin yksi todella tiukka taistelu, kun Joakim Oldorffin ottelu Brian Holtschkea vastaan venyi kolmieräiseksi trilleriksi, mutta lopulta saksalainen vei ottelun kolmannen erän 24-22.

-Saksa oli kova. Miesten kaksinpelissä tosin voitto oli enemmän kuin lähellä. En ole urallani aikaisemmin nähnyt sellaista erän ja ottelun loppua. Tarkkaakin tarkempaa verkkotyöskentelyä. Muut ottelut menivät pisteillä hieman selvemmin. Yritys oli hyvä ja peleissä nähtiin paljon hyviä ja kovia palloja. Voitto kuitenkin selkeästi Saksalle, valmentaja Sami Parikka kertoi.

Victor Lindahl pelasi miesten nelinpelin ottelun Eero Laurin kanssa.

-Nelinpeli oli tänään ihan ok. Oli vaikea sanoa, jos paransimme Eeron kanssa peliä siitä Italian matsista, kun tämän päivän vastustajat oli sen verran kovia. Omasta mielestäni voisin haastaa hieman enemmän keskikentällä. Tuntui siltä, että sijoittelin tai pudottelin hieman liikaa, hän  kommentoi Tallinnasta.

 

Sunnuntaina Suomi kohtasi Tallinnassa Israelin ja lopputulos oli yhtä ilotulitusta. Suomi voitti ottelun 5-0 ja kaikki ottelut olivat selviä kahdessa erässä. Valitettavasti loistava päätös joukkuekisalle ei tuonut jatkopaikkaa ja Suomen taival päättyi, kun lohkosta jatkoon eteni Saksa.

-Israel oli viimeinen vastustajamme alkulohkossa. Pelasimme hyvin ja ottelu voitettiin aika selvästi. Voittoisan pelin lisäksi hyvää oli se, että keskittyminen piti, vaikka hetkittäin pallorallien tempo laski alas ja taas yhtäkkiä mentiin täysillä. Ansaittu ja ennakkokaavailujen mukainen voitto, Parikka jatkoi.

-Omalta osalta tuli ensimmäinen voitto Israelia vastaan mikä tietenkin lämmittää mieltä, ja muukin joukkue pystyi puhtaat voitot hoitamaan! Peli ei itsellä ollut ehkä parasta, mutta tarvittavan hyvä voittoon! Eero Lauri hehkutti voitokkaan miesten nelinpelin jälkeen.

-Israel oli lohkostamme helpoin vastus, joten odotettavissakin oli vähintään voitto. Joukkueemme pelasi kuitenkin hyvin ja kaikki voittivat ottelunsa, jotka meidän kuuluikin voittaa, Joakim Oldorff kommentoi.

Tässä vielä kuvakavalgadi Suomen joukkueen matkasta. Kaikki kuvat Mark Phelan for Badminton Europe.

    

Suomen joukkueessa pelasivat:

Maija Krzywacki (ÖIF)

Jannica Monnberg (ÖIF)

Julia Salonen (PuiU)

Inalotta Suutarinen (ESB)

Eero Lauri (PuiU)

Victor Lindahl (ESB)

Joakim Oldorff (TS)

Kaikki ottelut ja tulokset täältä. 

 

Yhteistyössä