Junnu EM: Veristä taistelua miesten nelinpelissä

Suomalaisnuoret osallistuvat parhaillaan Junioreiden EM-kisoihin Tallinnassa. 

Junnujen EM-kisat etenivät yksilökisavaiheeseen tiistaina. Sekanelinpeliparien taival kisassa päättyi avausotteluihin, kun hienosta taistelusta huolimatta Joakim Oldorff ja Jannica Monnberg sekä Victor Lindahl ja Inalotta Suutarinen hävisivät Slovakian ja Espanjan pareille. Sekisten lisäksi nähtiin kolme kaksinpeliä, joista Maija Krzywackin peli tsekkiläistä Katerina Zuzakovaa vastaan oli loppuun saakka todella jännittävä. Valitettavast tsekki onnistui kolmannessa erässä paremmin ja Maijan matka yksilökisassa päättyi. Tunnelma Kalevi Spordihallissa nousi kattoon, kun Julia Salonen pelasin italailaista Judith Mairia vastaan ja hallitsi peliä käytännössä alusta loppuun saakka. Suomalaispelaaja takoi taululle lukemat 21-12 21-10 ja ottelun jälkeen hymy oli herkässä.

-Tämän päivän peli sujui hyvin, eikä ollut suurempia ongelmia pitää peliä kasassa. Aluksi jännitti vähän, mutta se meni nopeasti ohi. Pelissä yritin pelata monipuolisesti ympäri kenttää. Vastustaja teki aika paljon virheitä, mikä helpotti peliä, hän kommentoi Tallinnassa.

EIlen keskiviikkona ottelut jatkuivat, kun kentillä nähtin peräti seitsemän suomalaisottelua. Joakim Oldorff pelasi kisan 13. sijoitettua espanjalaista Tomas Toledanoa vastaan erittäin vahvan ensimmäisen erän, jonka Toledano kuitenkin voitti 21-19. Toisessa erässä espanjalainen ratkaisikin sitten tehokkaammin ja lopulta taululla lukemat 21-16. Päivän toinen harmittava tappio tuli naisten nelinpelissä, kun Maija Krzywacki ja Inalotta Suutarinen hävisivät tiukan kolmieräisen taistelun jälkeen skottilaisparille Lauren Middletonille ja Sarah Sidebottomille.

Loppupäivä olikin sitten yhtä ilotulitusta suomalaisten fanikatsomossa. Päivän dramaattisimmat hetket koettiin miesten nelinpelissä, kun kolmieräisen trillerin keskellä Eero Lauri sai käteensä haavan, jonka vuoksi lääkintätiimi kutsuttiin paikalle ja kenttääkin putsattiin. Tämän verisen taistelun päätteeksi Eero ja Victor Lindahl kaatoivat puolalaispari Bartosz Galazkan ja Macie Matuszin 21-19 21-23 21-18.  Julia Salonen ja Eero Lauri etenivät jatkoon molemmissa pelimuodoissa, kun vastustajat kaatuivat kaksinpeleissä. Julia voitti Ionna Pissin Kyprokselta ja Jannica Monnbergin kanssa tuli suorastaan rökälevoitto walesilaisista 21-8 21-14. Jatkoon mentiin myös toisen miesten nelipelin turvin, kun Joakim Oldorff ja Tony Lindelöf voittivat portugalilaisparin Joao Changin ja Tomas Coelhon.

-Olihan päivä, hyviä esityksiä. Pari harmittavaa tappiota, mutta toisaalta päivä päättyi kahteen voitettuun nelinpeliin, joista ensimmäinen meni helposti, pelaajien kommentoidessa esitystään ”elämänsä peliksi”, toisessa ottelussa edettiin tasatahtia aina kolmannen erän loppupalloihin asti, jossa varmuus, tahto ja oveluus ottivat ohjat. Voitto kotimaahan. Huomenna vastus kovenee vielä asteen verran. Molemmille pareille vastassa seedatut parit. Joakim ja Tony kohtaavat espanjalaisparin Monroy/Piris, Victorin ja Eeron saadessa vastaansa ykkösseedatut Grimleyn veljekset. Naisten nelinpeleissä Julia ja Jannica ottivat selkeän voiton walesilaisparista. Iina ja Maija tahkosivat kolme erää skotlantilasparia vastaan, mutta joutuivat lopulta valitettavasti taipumaan kolmannessa erässä tiukasti 21-19. Julia ja Jannica saavat torstain ottelussa vastaansa sijoitetun ukrainalaisparin Prozorova/Rudakova. Kaksinpeleissä Julia ja Eero pelasivat voitokkaasti. Maija joutui kaksinpelissäkin päättämään ottelunsa kolmannen erän 21-19 tilanteeseen lähes 50 minuuttisen matsin jälkeen tsekkiläispelaajaa vastaan. Lähellä oli, rankka niin henkisesti kuin fyysisestikin. Huomenna tasoa mitataan jälleen, Eero ottaa mittaa tuoreesta joukkueuroopanmestarista, ranskalaisesta Arnaud Merklesta, joka on kisan kakkossijoitettu. Julialla vastassa espanjalaisväriä, kun verkon toiselle puolelle asettuu Elena Andreu. Päivä oli pitkä, mutta antoisa. Uskon, että jokainen pelaaja sai pävästä hyvää oppia. Huomenna jatketaan ja mitataan seuraavien vastustajien taso. Tänään ohjelmassa on enää kaksi asiaa, ensin käydään syömässä ja sitten päästään nukkumaan, valmentaja Sami Parikka kommentoi eilisillan päätteeksi Spordihallilta.

Suomalaisten pelit jatkuvat tänään torstaina. Kisasta on Badminton Europen suoratoista, joka löytyy täältä.

Kaikki ottelut ja tulokset täältä. 

Yhteistyössä