Belgian International: Suomalaiset karsiutuivat pääkisan toisella kierroksella

Kalle Koljonen, Airi Mikkelä, Henri Aarnio ja Iikka Heino osallistuivat Belgian Internationaliin Leuvenissa.

Yonex Belgian International 2018
12.-15.9.2018, Leuven, Belgia
International challenge
Palkintosumma 25 000 USD

Pääkisan ensimmäinen päivä osoittautui suomalaisittain vaikeaksi. Keskiviikkona kaksi karsintapeliä hienosti selvittänyt Tokyo Team -pelaaja Airi Mikkelä otti ensin voiton Ukrainan Natalya Voytsekhistä erin 21-15 15-21 21-15. Iltaottelu turnauksen viidenneksi sijoitettua hollantilaista Soraya De Visch Eijbergeniä vastaan päättyi kuitenkin Mikkelän tappioon 2115 21-15.

-Ihan ok pelit, mutta en ihan parastani pelannut. Eka voitto oli hyvä, tai en ole Natalyaa ennen voittanut. Kuitenkin tuntuu, että peliin on tullut niin paljon uutta Suomeen muuton jälkeen, että paketti on aika sekaisin vielä ja tulee liikaa virheitä. Mutta toisaalta, sehän on vaan merkki, että muutosta tapahtuu, Mikkelä kertoi.

Toinen Tokyo Team -pelaaja Kalle Koljonen otti ensimmäisellä kierroksella voiton ukrainalaisesta Gergely Krauszista. Illan toisella kierroksella vastaan tullut ranskalainen, turnauksen kuudenneksi sijoitettu Thomas Rouxel onnistui kuitenkin eilen paremmin ja pudotti Koljosen jatkosta lukemin 21-13 21-18.

Henri Aarnio pelasi avausottelunsa tanskalaista Jeppe Bruunia vastaan ja voitti ottelun kolmannessa erässä 21-23 21-12 21-17. Toisessa ottelussa vastaan tuli tanskalainen, turnauksen seitsemänneksi sijoitettu Victor Svendsen, joka tykitti kahdessa erässä 21-11 21-13 ja lähetti Aarnion kotimatkalle.

-Ensimmäinen peli lähti vähän takkuillen liikkeelle, mutta erän loppua kohden paransin. Hävisin sen, mutta kaksi seuraavaa erää tuli aktiivisella ja varmalla pelillä kotiin. Tokassa matsissa Svendsen pääsi painostamaan mua liikaa, jonka takia vei matsin aika selkeesti. Pelin aikana tuli joitakin onnistumisia ja toinen erä oli jo parempaa peliä, hän kommentoi Belgiasta.

Öifiä edustava Henri Aarnio saavutti 6.9.2018 kilpauransa tähän saakka parhaan maailman rankingin, kun hän mahtui 100 parhaan miesten singelipelaajan joukkoon sijoituksella 99.

Iikka Heino pelasi avausottelunsa englantilaista Sam Parsonsia vastaan. Parsons dominoi ottelua varman näköisesti ja otti voiton suoraan kahdessa erässä 21-15 21-14.

-Tuli liikaa virheitä. Mulla on ollut vähän ongelmia kropassa viime aikoina, joten oli iloinen, että pystyin pelaamaan ilman mitään ongelmia. Pelaamattomuus näkyi pelissä, mutta ajoittain peli kulki kuitenkin. Nyt on mukava päästä takaisin treenaamaan kohti Puolan kisaa, Heino kertoi.

Kaikki pelit ja tulokset

 

Yhteistyössä