FZ FORZA Finnish Junior & Youth 26.-28.10.

Lokakuun lopussa pelataan Espoon Otaniemessä jo perinteiseksi käyneet Finnish Junior ja Finnish Youth -kilpailut.

Tähän ajankohtaan ovat jo useampana perättäisenä vuotena kaikki suomalaiset kilpajuniorit kokoontuneet Espooseen viettämään pitkää viikonloppua ja katsastamaan tasonsa ulkomaisiin kilpakumppaneihinsa nähden. Tapahtuma on aina houkutellut runsaasti ulkomaisia osanottajia. Vuonna 2017 heitä oli noin 140 ja tämä vuosi näyttää vieläkin lupaavammalta!

FZ FORZA Finnish Youth -kilpailu on Suomen juniori-eliitti -sarjan kohokohta ikäluokille U11, U13, U15 ja U17. Kilpailusta jaetaan tavallista eliitti-kilpailua enemmän ranking-pisteitä, puolitoistakertaisesti. Ottelujärjestys on sama kuin eliiteissä: kaksinpelit pelataan poolien kautta, kahden parhaan mennessä jatkoon cup-kaavioon. U11 ja U13 -luokkien kaksinpeleissä pelataan myös alakaaviot. Kaikki nelinpelit ja sekanelinpelit pelataan cuppeina. Suurin ero tavalliseen kisaan on suuri osallistujamäärä ja se, että pelit aloitetaan jo perjantaina, monella jo aamupäivästä – koulusta on siis hyvä syy hakea vapaata!

FZ FORZA Finnish Junior on Badminton Europe (BE) Junior International -sarjan kilpailu U19 -ikäluokalle ja tarjoaa suomalaisille kotikenttäedun kansainvälisten ranking-pisteiden hankintaan. Jokainen ottelu on tuomaroitu ja pelit pelattu isossa korkeassa hallissa samoilla matoilla ja verkoilla, joilla Suomenmestaruudetkin mitellään. Vähemmänkin arvokisoja kiertäneet pelaajamme saavat näin tärkeää kokemusta, miltä isoissa kisoissa pelaaminen tuntuu.

Ilmoittautuminen vuoden 2018 Finnish Youth -kisaan on auki vielä 12.10. asti Tournament Softwaressa:

http://badmintonfinland.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=CAF601CB-E202-4E37-A32D-E015C6F6AF6D

Finnish Junior -kilpailun ilmoittautuminen päättyi 25.9. ja kilpailuun on nyt osallistumassa 14 maasta 113 pelaajaa. Tämä on turnaussarjan ennätys. Ilmoittautuneet löytyvät täältä:

http://bwf.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=B6676AA6-5ADA-4E4B-8FA9-2BF0AAFE3760

FZ FORZA Finnish Junior & Youth -tapahtuma on Suomen sulkapalloliiton  tukema. Päävastuullisena järjestäjänä toimii vuonna 2018 Espoon Sulkapallo-Badminton r.y. (ESB) — yhdessä kymmenien vapaaehtoisten kanssa, joita myös muista seuroista on lupautunut auttamaan! Tapahtuman suunnittelu on pitkä prosessi, ja se aloitettiin jo edellisen vuoden puolella, kun päätös kisan hakemisesta ja hallivaraus tehtiin. Nyt kaikki näyttää hyvältä, iso kisa on tulossa, ja kaipaammekin lisää auttavia käsiä, erityisesti rajatuomareiksi ja pisteennäyttäjiksi. Tule mukaan, ota kaverisikin, ja ilmoittaudu täällä: http://espoonsulkapallo.net/fj2018/ilmoittaudu-toimihenkiloksi/

Tervetuloa mukaan!

Yhteistyössä