Suomalaiset loistavat Dutch Openissa

Tokyo Team -pelaajat Kalle Koljonen, Eetu Heino ja Airi Mikkelä sekä Östersundom IF:n Henri Aarnio ja Joonas Korhonen osallistuvat parhaillaan Dutch Openiin Almeressa. 

Yonex Dutch Open
9.-14.10.2018, Alemere Hollanti
BWF Tour Super 100
Palkintosumma 75 000 USD

Suomalaisten avauspäivä Dutch Openissa oli yhtä ilotulitusta illan viimeiseen otteluun asti. Päävalmentaja Anu Niemisen luotsaama suomalaispelaajien joukko onnistui loistavasti ja Joonas Korhonen, Airi Mikkelä ja Eetu Heino jatkavat kisaa huomenna keskiviikkona. Kalle Koljosen pelit alkavat myös huomenna ja vastassa on heti kivenkova tanskalainen Victor Svendsen.  Joonas Korhonen ja Airi Mikkelä ottivat tänään vauhtia pääkisaan karsinnasta, jossa englantilainen Michael Spencer-Smith ja unkarilainen Agnes Korosi kaatuivat varmoin ottein suoraan kahdessa erässä.

-Se oli ihan perus hyvä peli minulta. Tuntui tosi hyvältä ja johdin peliä koko ajan hyvin. Kiva fiilis, että voitin ja pelasin hyvin, kun tuollaiset matsit ei ikinä ole helppoja, kun vastus on hyvä, mutta tavallaan ”pitäisi voittaa”. Huomisesta vastustajastani Kate Foo Kunesta voin sanoa sen verran, että tunnen häntä vähän, kun ollaan treenattu yhdessä Tanskassa back in the days. Ei tule olemaan tosi helppo matsi missään nimessä, mutta uskon, että hyvät mahdollisuudet on voittoon, Mikkelä tuumi.

Joonas Korhonen kohtasi seuraavaksi belgialaisen Birger Abtsin, jota vastaan syntyi kunnon vääntö, peli kuitenkin lopulta suomalaiselle erin 21-15 16-21 21-16.

Eetu Heino aloitti kisan pelillä ranskalaista Lucas Claerboutia vastaan. Ja mikä jännitysnäytelmä siitä kehkeytyikään! Tiukkaakin tiukemman ottelun päätteeksi taululla 19-21 22-20 21-18 ja suomalainen tuuletti voittoaan.

-Tiukka peli. Todella pitkä ja rankka. Onneksi on tehty töitä niin jaksoin painaa loppuun asti, Heino viestitti Hollannista.

Neljäntenä suomalaisena kentälle saatiin Henri Aarnio, joka pelasi intialaista Sourabh Vermaa vastaan. Aktiivisesti ja varmasti pelannut intialainen onnistui tänään paremmin ja löi Aarnion erin 21-16 21-10.

-Ensimmäinen päivä oli suomalaisittain hieno ja olen tosi tyytyväinen Airin, Eetun ja Joonaksen peleihin, mutta toki Heksun matsi jäi harmittamaan. Vastustaja oli siinä tosi kova, mutta Heksu olisi pystynyt haastamaan paremmin ja olisi ollut mielenkiintoista nähdä millainen matsista olisi tullut, jos Heksu olisi pystynyt pelaamaan omalla tasollaan, päävalmentaja Anu Nieminen kommentoi

Huomenna vastukset tiukentuvat entisestään, kun Eetu Heino saa vastaansa turnauksen seitsemänneksi sijoitetun Pablo Abianin. Joonas Korhonen kohtaa viidenneksi sijoitetun Lucas Corveen, Kalle Koljonen tanskalaisen Victor Svendsenin (WR 53) ja Airi Mikkelä Kate Foo Kunen (WR 74).

Badminton Nederlandilla on kisasta stream neljältä kentältä. Se löytyy täältä. 

Kaikki tulokset ja ottelut täältä. 

Yhteistyössä