Rasulle murskaava kolmoisvoitto Clearin järjestämässä joukkuekilpailussa 15.12.2018

Kun Sulkapalloliitto ja Clear ilmoittivat B-tason joukkuekilpailusta, Raision Sulkapalloilijoissa ryhdyttiin kokoamaan joukkueita kasaan Susanna Lehtojärven ja Petri Nummen johdolla. Lähtökohtana oli, että kaikki halukkaat otetaan mukaan joukkueisiin.

Rasun joukkuekilpailuun osallistujat edustivat loistavasti noin 100-henkisen seuran rakennetta, sillä joukkueissa oli miehiä (15) ja naisia (3), C/B/A/V-tasoisia pelaajia (huom. naisilla ei rajoituksia), nuorin pelaaja 12v., vanhin 58v. ja loput enemmän tai vähemmän siltä väliltä. J-P Hurstin sanoin: ”Siinä sitä on pelkkää nuoruutta ja kokemusta samassa paketissa! Harvinaista…”

Joukkuejaossa Petri Nummi ja Susanna Lehtojärvi pyrkivät rakentamaan mahdollisimman vahvat joukkueet, mutta kuitenkin niin, että innokkaat juniorit, aktiiviset kilpapelaajat ja ”kompurajalkaiset” seniorit oli pyritty jakamaan tasaisesti kaikkiin joukkueisiin. Samaten jokaisessa joukkueessa on naispelaaja, joka toimi samalla oman joukkueensa kapteenina. Joukkuepelaamisen rajoitukset huomioiden kaksinpelaajiksi valikoitiin kaksarissa vahvimmat pelaajat, koska osa pelaajista ei taivu kaksariteurastukseen hyvällä tahdollakaan. Ehkä Rasun joukkueiden salaisuus olikin jokaisen erikoisosaaminen, loistavasti laadittu peluutus, naiskapteenit, pettämätön kannustus tai näiden kaikkien yhdistelmä.

Joukkuekisoissa tärkeintä on kannustus ja yhteishenki ja rasulaiset olivatkin varanneet sulkapallotuubeja kannustukseen. BTW, RSL tuubit kestivät urakassa merkittävästi Yehlexiä paremmin. Kuva: Maarit Mänty

Joukkuekilpailussa jokainen piste on tärkeä

Yksi tiukka 5 erän ottelu pelattiin rasulaisten kesken. Virkin pilantuneet sirkkaproteiinipatukat ja niiden aiheuttama huonovointisuus hämmensivät Krappalaa, joka antoi kaksinpelivoiton luisua käsistään erin 3-2 Virkin hyväksi.

”The Terminatorsin, paperilla etukäteen jo voitettu pysti, pääsi lipsahtamaan tällä kertaa toisaalle johtuen senioreiden hieman löysästä asenteesta. Siinä meni ne ratkaisevat 8 pinnaa”, spekuloi Aki Toivonen. ”Olisi nuoriso-osastokin sen yhden erän voinut viedä” jatkaa Kaisa Aaltonen.

”Ei häviö Terminaatoreille ja 3. sijassa ollut mitään erikoista. Eikä me olla yhtään katkeria eikä meitä harmita”, Nummi toteaa. Kolmanneksi jääneen Avengers-joukkueen kilpailusuoritukseen saattoi Nummen mukaan vaikuttaa hallin valaistus, liian nopeet/hitaat sulat ja mahdollisesti huono arpa. Lisäksi he halusivat antaa nuoremmille tilaa. Avengersit jättivät myös ykkösmailansa kotiin ja nukkuivat edeltävän yön vähän huonosti. Nälkäkin oli päivän mittaan karmiva, joka saattoi vaikuttaa ottelupallotilanteessa 3. peräkkäisen smashin osumatarkkuuteen. Myös tuomareiden puuttuminen kisassa jäi pohdituttamaan. Kaiken lisäksi Jounin ”onnenkalsarit” jäivät kotiin. Ei aina voi voittaa, mutta tärkeintä tietysti on Clearin ja Parban joukkueiden rökittäminen.

Rasun toimintasankareista kuoriutui todellisia voittajia

Jokaisesta Rasun joukkueesta löytyi voittamaton kaksinpelinpelaaja: Juha Virkki (Terminators), Daniel Rantala (Avengers) ja Sami Turunen (Expendables). Neluripelaajien joukosta löytyi myös voittamattomia pareja Aki Toivonen/Jari Paavola (Terminators) sekä Jussi Soini/Vu Tran (Expendables).

”Oli kyllä hassu tilanne, kun kaikki oman seuran jäsenet kisailivat finaalipaikasta jättäen Clearin ja Parban joukkueet taakseen. Mestaruuskin ratkesi jännittävällä tavalla, kun finaalikierroksella kahdella Rasun joukkueella oli pelattujen otteluiden voitot sekä erävoitotkin tasan. Voiton vei lopulta se joukkue, jolla oli enemmän tehtyjä pisteitä” analysoi Petri Nummi.

”Mä olen niin ylpeä tästä jengistä! Tavoitteena oli saada 3×6 hengen joukkuetta kasaan ja siihen tavoitteeseen päästiin heittämällä ennen kisoja. Mutta se, mistä en osannut edes unelmoida, oli nähdä KAIKKI KOLME Rasun joukkuetta taistelemassa joukkuekisan voitosta!” hehkuttaa Raision Sulkapalloilijoiden puheenjohtaja Susanna Lehtojärvi.

”Vakuuttavaa joukkuepelaamista ja venymistä”, summaa Aki Toivonen. 

Rasun joukkueet numeroina:

3 voitokasta toimintasankarijoukkuetta

3 naispelaajaa kapteeneina

15 miespelaajaa

3 voittamatonta kaksarinpelaajaa, jotka voittivat kaikki pelaamansa kaksarit

4 voittamatonta nelinpelinpelaajaa, jotka voittivat kaikki pelaamansa nelurit

2 rikkoontunutta Apacsin mailaa Parbaa vastaan pelatussa pelissä

1 pahuksen komia voittopokaali

 

Tämä ei suinkaan lopu tähän…

Näillä joukkuekokoonpanoilla pelataan 30.6.2019 asti. Muutamia muutoksia on tosin luokkanousujen ja seurasiirtojen vuoksi luvassa. Pelaajat eivät voi vaihtaa joukkueesta toiseen, mutta lisäpelaajia joukkueeseen voi ottaa. Ehkäpä Rasusta saadaan vuoden vaihteen jälkeen vielä neljäskin joukkue kasaan.

Ensimmäistä kertaa joukkuekilpailuun osallistuneen Lehtojärven mielestä joukkuekilpailu oli odottamattoman hauska tapahtuma ja mitä parhain keino lisätä porukan yhteenkuuluvuuden tunnetta. Rasu haastaakin seuraavaan joukkuekilpailuun Turun Pyrkivästä, Porin Pyrinnöstä, Turun Sulasta, Halikon Sulkiksesta, Euran Veivistä, Kaarinan Sulasta ja Loimaan Seudun Sulkiksesta joukkueet mukaan.

Kiitokset vielä Clearille ja eritoten kilpailujohtaja Jukka Rantaselle kisajärjestelyistä ja Maarit Männylle kuvista!

Joukkuekisan tulokset täältä

Teksti Susanna Lehtojärvi, Raision Sulkapalloilijat r.y., pj.

 

Yhteistyössä