SM2019 – ettei tulisi yllätyksenä!

Muutama rivi tiedoksi ja muistutukseksi kaikille kilpailun syntymisestä ja tapahtumisesta kiinnostuneille ja pelaajille

Ilmoittautumisesta, on säännöissä (Kilpailusääntö 6.2.) säädetty melkoisenkin tarkkaan. Tänä vuonna ilmoittautumisaika päättyy 21.1.2019 klo 23:59 ja se on sen jälkeen oikeasti päättynyt. Viimeisen ilmoittautumispäivän pistelistakin on säännöissä mainittu, sen perusteella määräytyvät pelaajat pääkilpailuun ja karsintaa. Tätä listaa käytetään myöhemmin pääkilpailuista mahdollisesti poisjäävien pelaajien korvaajia valittaessa ja valinnat tehdään alkuperäisen pelaajaluettelon mukaan karsintaan päässeiden pelaajien joukosta.

Osallistumisoikeus, on myös sääntöihin kirjailtu. Osallistumaan ovat oikeutettuja ovat Suomen kansalaiset ja riittävän pitkään Suomessa vakinaisesti asuneet suomalaista seuraa edustavat pelaajat. Ihan pelkkä kansalaisuus ja hyvä maine ei kuitenkaan riitä, myös tekoja pitää olla meriittilistalla. Kilpailusäännön kohdissa 6.5 ja 6.6. selvitetään perusteellisesti millä saavutuksilla paikan saa tai voi saada. Luettelo osallistujista julkaistaan viimeistään kolme päivää ilmoittautumisen päätyttyä (sääntö 6.10)

Ottelujärjestys, eli arvonta, tehdään 28.1. ja on se on julkinen tilaisuus. Kilpailusäännön kohdassa 6.7 kuvataan tilaisuuden ohje sen tekijöille vähintäänkin sijoitettavien pelaajien määrän ja tavan suhteen. Lisäksi tulee huolehtia myös määrätyin osin sijoittamattomien pelaajien oikeasta asettumisesta pelikaavioon. Sijoittamisen pistelista on se, joka on ottelujärjestyksen tekopäivänä saatavissa – siis hyvin todennäköisesti erilainen kuin viimeisenä ilmoittautumispäivänä. Ottelujärjestys julkaistaan viimeistään sen tekopäivää seuraavana päivänä – ja usein jopa heti sen tekemisen jälkeen, kunhan internetyhteys on olemassa.

Muutosvaatimus, ottelujärjestystä ja aikataulua koskien, voidaan kenen tahansa toimesta esittää ylituomarille, jos niitä tehtäessä ei ole noudatettu kilpailusääntöjä. Aikaa on kilpailua edeltävään päivään klo 20:00 saakka.

Spekulointi,voi alkaa heti arvonnan julkaisun jälkeen. Kuka vie ja kuka vikisee, saadaanko uusia mestareita ja yleisöennätyksiä jo heti perjantaille?

Kisaan mukaan päässeille pelaajille suositellaan iltalukemiseksi kilpailusääntöä, joka löytyy kokonaisuudessaan SSuL:n sääntösivulta: https://www.sulkapallo.fi/wp-content/uploads/2018/09/Kilpailusäännöt.pdf

Sieltä selviää mm peliasujen mainossopimusvaatimukset ja se pitääkö vai eikö pidä olla nimi paidan selässä (paljastan, että pitää mutta lue silti!) Vinkkinä kerrottakoon, että Kilpailusäännön kohtien 6.16. ja 25. omaksuminen helpottaa pukeutumista heti karsinasta lähtien – siellä on kentillä olevien pukukoodi hyvin tarkasti kerrottu.

Flunssa tai sen jälkimainingit saattavat myös aiheuttaa pelaajille pohdittavaa (moni jää oikein kipeänä peiton alle katsomaan kisan striimiä). Epätietoisen kannattaa taas kurkata kilpailusääntöä jo mahdollisesti orastavan taudin kanssa, koska sillä on merkitystä päätöksentekoon ja sen vaikutukseen – ajoituksella on tässä merkitystä. Sen voi selvittää kilpailusäännön kohdasta 23.3, jossa kerrotaan poisjäänneistä ja mahdollisuuksista.

Vapaaehtoiseksi voi ja kannattaa ilmoittautua ruuhkan välttämiseksi joko nyt, pian tai heti. Tänä vuonna rajatuomaritilannetta pyritään helpottamaan monin uusin keinoin erityisesti perjantaina ja lauantaina ja siksi sunnuntai on vapaa valittavaksi siihen hommaan vain noin muutamalle kymmenelle nopeimmalle – hanki parhaat paikat loppuotteluihin n y t. Kaikkiin muihin kivoihin tehtäviin voi ilmoittautua kaikille päiville. Lisätietoa vapaaehtoisten hommista yleensä: https://sm.sulkapallo.fi/vapaaehtoiseksi/ ja linkki ilmoittautumislomakkeelle: Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

Katsomoon saattaa tulla tunkua jo perjantaina aamupäivällä – käy siis ostamassa pilettisi jo ennakkoon ohjeen mukaan – https://sm.sulkapallo.fi/kisainfo/liput/ Samalla lipulla pääset myös lajin parhaaseen ostosparatiisiin ja yhdellä käynnillä on talven paras mahdollisuus käydä vertaamassa useampaa merkkiä, ”Sulkapallon Shopping Mall” (siis SM) on katsomoalueiden A-B-C takana olevalla käytävällä mahtavine kisatarjouksineen.

Kisan aikana on muutakin tapahtumaa, kaikki selviää kisan sivuilta ja SSuL:n kiivasta kisaviestinnästä kaikilla kanavillamme.

Tuloksetko – no TÄSTÄ

Tämän jälkeen Finnish Open 4.-7.4.2019 ja joukkuekilpailut ympäri Suomea 2.3.2019!

Yhteistyössä