Suomalaiset kotimatkalle Swedish Openista – Heino ylsi semifinaaliin

Tokyo Team -pelaaja Eetu Heino sijoittui suomalaispelaajista parhaiten kisassa.

RSL Swedish Open 2019
17.-20.1.2019, Lund, Ruotsi
International Series
Palkintosumma 10 000 USD

Ruotsin Lundissä järjestetyssä Swedish Openissa pelattiin tänään puolivälierät ja välierät, joissa molemmissa oli suomalaisia mukana. Aamun puolivälierät starttasivat sekanelinpelillä, kun Oskari Larkimo ja Sonja Pekkola kohtasivat kivenkovan singaporelaisparin Danny Bawa Chrisnantan ja Tan Wei Hanin. Peli oli selvä kahdessa erässä 21-17 21-13.

-Aamu alkoi sekiksellä, jossa vastassa oli kokeneet singaporelaiset. Mies on ollut parhaimmillaan yhdeksäs maailmassa. Peli kulki välillä hyvin, mutta varmuus ei kestänyt koko peliä, maajoukkuevalmentaja Kasperi Salo analysoi ottelun jälkeen.

Seuraavaksi kentälle saatiin Eetu Heino, joka pelasi japanilaista Takuma Obayashia vastaan. Heino onnistui loistavasti ja voitti pelin 21-15 21-13.

-Eetu jatkoi siitä, mihin eilen jäi. Keskittyminen ja pelitaktiikka pysyi hienosti kasassa koko matsin, Salo jatkoi.

-Pelasin tosi hyvin. Pysyi kasassa koko matsin. Vein koko ajan peliä siihen suuntaan minne halusin, Heino viestitti Lundista.

Kolmantena puolivälieriin asteli Kalle Koljonen, jonka vastustaja oli singaporelainen Kean Yew Loh. Koljonen onnistui ensimmäisessä erässä, mutta kaksi seuraavaa kääntyivät Lohille.

-Kalle aloitti pelin todella vahvasti ja oli hienosti pelin päällä koko erän. Sitten vastustaja nosti hieman tasoaan ja Kalle ei ihan enää pysynyt perässä. Hyvä matsi kuitenkin Kallelta. Täytyy kyllä sanoa, että Series-tason turnaukseksi taso on todella kova kaikissa luokissa. Hieno nähdä, kuinka paljon on hyviä pelaajia mukana ympäri maailmaa, Salo mietti.

Illalla pelatuissa semifinaaleissa oli siis vain yksi suomalainen jäljellä, Eetu Heino, joka pelasi japanlaista Minoru Kogaa vastaan. Vastustaja onnistui ottelussa paremmin ja eteni jatkoon erin 21-18 21-14.

-Se, että pystyy pelaamaan omaa parastaan monta matsia peräkkäin on haastavaa niin fyysisesti kuin henkisestikin. Vaikutti siltä, että Eetulta loppui bensa koneesta. Se näkyi siinä, ettei Eetu jaksanut pelata ihan niin kärsivällisesti, kuin olisi ollut tarvetta. Hyvää taistelua kuitenkin ja hieno kisa. Tästä nyt positiiviset jutut taskuun ja entistä vahvempana kohti seuraavia kisoja, Salo päätti.

-Semi alkoi vähän nihkeästi. Pääsin mukaan ja sitten toisessa erässä pieni turhautuminen muutamista epäonnistumisista, Heino kommentoi suoritustaan.

Swedish Open jatkuu huomenna finaalein, joita voi seurata livenä Badminton Europen YouTube-kanavalla. 

Ottelut ja tulokset

Yhteistyössä