Swedish Openista kolme puolivälieräpaikkaa

Tokyo Team- pelaajat Kalle Koljonen ja Eetu Heino sekä uudehko sekanelinpelipari Oskari Larkimo ja Sonja Pekkola, jatkavat kisassa tänään lauantaina. 

RSL Swedish Open 2019
17.-20.1.2019, Lund, Ruotsi
International Series
Palkintosumma 10 000 USD

Sonja Pekkola ja Oskari Larkimo ottivat pääkisaan vauhtia karsinnasta, jossa kaatuivat hollantilais- ja ranskalaisparit. Eilen perjantain pääkisassa he saivat vastaansa toisen ranskalaisparin, Kenji Lovangin ja Ainoa Desmonsin, jotka kaatuivat suoraan kahdessa erässä 21-11 21-17. Toisella kierroksella oli edessä harmittava paikka, kun Larkimo ja Pekkola kohtasivat kentällä suomalaisparin Anton Kaistin ja Inalotta Suutarisen. Kolmieräisen väännön jälkeen voittajiksi selviytyivät Larkimo ja Pekkola.

-Ollaan Oskun kanssa löydetty täällä hyvä sellainen avoin ja yhteinen sävel ja se heijastuu meidän peliin. Mulle tärkeintä oli pudottaa ranskalaisia mixtissä. Ikävää oli kohdata Anton ja Ina, mutta sellaista se peli joskus on. Tällä kertaa me onnistuttiin pelaamaan virheettömämmin, mutta katkonaista se oli silti, Sonja Pekkola kommentoi Lundista.

Pekkola pelasi pääkisassa myös naisten tuplaa parinaan Inalotta Suutarinen. Hollantilaispari Deborah Jille ja Alyssa Tirtosentono vetivät kuitenkin kolmieräisessä taistelussa pidemmän korren erin 21-17 11-21 21-14.

-Tuplassa oli odotetusti yhdet kisan pahimmista pareista vastassa, Olen todella ylpeä Inan pelistä, vaikka häntä omien sanojensa mukaan jännitti paljon, eikä hän pystynyt omaan rentoon peliin. Minulla oli pitkästä aikaa sellainen olo , että tässähän voisi pärjätä euroopan tasolla kovillekin pareille. Nyt on tarpeeksi taitoa kentällä, Pekkola päättää.

Tokyo Team -pelaaja Kalle Koljonen voitti molemmat ottelunsa varmalla pelillä. Tanskalainen Ditlev Jaeger Holm murtui erin 21-15 21-18 ja englantilainen Alex Lane vaati voittoon kolmieräisen pelin, mutta tuli kotiin kuitenkin 21-11 18-21 21-18.

-Nyt oli parempaa peliä, kuin mitä pelasin Virossa. Molemmissa otteluissa peli melkein pysyi kasassa koko matsin ajan. Vähän väliä unhdin pelisuunnitelman hetkeksi, mutta onneksi sain pelin kasaan ajoissa, Koljonen viestitti Lundista.

Eilisen viimeinen puolivälieriin jatkava pelaaja selvisi iltamyöhällä, kun Tokyo Team -pelaaja Eetu Heino pelasi kolmieräisen trillerin malesialaista Teck Zhi Soota vastaan. Heino voitti ensimmäisellä kierroksella meksikolaisen Lino Mundozin helposti 22-20 21-13, mutta Soon kanssa pelissä nähtiin kolme jännittävää erää. Lopulta kuitenkin Paraisten Badmintonin tähti käveli kentältä voittajana erin 11-21 21-14 21-18.

-Kivat fiilikset. Ensimmäinen peli ihan ok, paitsi pikku nukahdus ekassa erässä. Muuten ihan hallussa. Toisessa pelissä ensimmäisessä erässä oli vähän sellainen mopoautolla Neste rallissa fiilis ja pallot suhahteli ohi molemmilta puolilta. Sain hyvin kasattua itteni ja kontrollia peliin, niin kääntyi näin päin, Heino kertoi heti ottelun jälkeen.

Perjantai-iltana nähtiin myös miesten nelinpeliä, kun Anton Kaisti ja Oskari Larkimo pelasivat virolaispari Kristjan Kaljurandia ja Raul Käsneriä vastaan. Vastustajat olivat kuitenkin eilen parempia ja veivät ottelun erin 21-17 21-16.

-Olipahan intensiivinen lopetus perjantaipäivälle. Eetun peli sai sykkeen ylös! Pojat pelasivat kaksarinsa hienosti ja molempien urakka jatkuu puolivälierissä. Naisten neluri oli hyvä ja Sonja sekä Ina pääsivät jyvälle siitä, miten yhdessä pelata tuplaa. Sekanelinpelissä arpa heitti suomalaiset tokaan peliin vastakkain. Itse en peliä nähnyt, kun Kalle pelasi samaan aikaan, mutta Sonja ja Oskari jatkaa huomen aamuna. Heillä ollut loisto turnaus, kun ottaa huomioon, että ovat puskeneet karsinnoista saakka, maajoukkuevalmentaja Kasperi Salo kommentoi.

Tämän päivän puolivälierissä nähdään siis sekanelinpeliä, kun Oskari Larkimo ja Sonja Pekkola jatkavat kisaa sekä miesten kaksinpeliä, kun kentälle saadaan Tokyo Team -pelaajat Kalle Koljonen ja Eetu Heino.

Kisasta on suoratoisto ja se löytyy täältä.

Ottelut ja tulokset

Yhteistyössä