Sulkapalloliitto on nimennyt parasulkapallon olympiavalmennusryhmän ja maajoukkueen

Liittohallitus hyväksyi viimeviikkoisessa kokouksessaan kriteeristön Sulkapalloliiton parapelaajien olympiavalmennusryhmän ja maajoukkueen osalta. Näihin kriteereihin pohjautuen Para Tokyo Teamiin on nimetty Thomas Puska, Timo Villanen, Heidi Manninen ja Mirka Rautakoski. Heidän lisäkseen maajoukkueeseen on nimetty Harri Isomäki ja Markus Lehto. Lisäksi liitto on nimennyt paravalmentajaksi Pekka Rantasen.

– Sulkapalloliitto on sitoutunut edistämään yhdenvertaisuutta toiminnassaan. Aktiivisen yhdenvertaisuussuunnittelumme tarkoituksena on ollut tunnistaa ja poistaa käytäntöjä, jotka aiheuttavat ja ylläpitävät eriarvoisuutta. Nyt ensimmäistä kertaa nimetyt joukkueet tuovat parasulkapalloilijoita lähemmäs liiton vammattomien pelaajien mahdollisuuksia. Valittujen Tokyo Team -pelaajien valmennusta ja kansainvälistä pelaamista tuetaan taloudellisesti paitsi Sulkapalloliiton VammaisSulkaPallo ry:lle (VaSuPa) vuosittain kohdistaman tuen, myös Paralympiakomitean tuen kautta. Maajoukkuepelaajat pääsevät osallistumaan kotimaisiin leirityksiin ja kansainvälistä kisaamista tuetaan VaSuPan kautta, Sulkapalloliiton toiminnanjohtaja Mika Heinonen kertoo.

-Näiden parapelaajien toivotaan tuovan parasulkapallon mahdollisuuksia tutummaksi myös laajemmalle yleisölle. Toimintaa on valtakunnallisella tasolla jo nyt melko paljon ja toivomme saavamme lisää harrastajia parasulkapallon pariin. Lajia on mahdollista harrastaa monenlaisista vammoista huolimatta. Sulkapalloliitto on mukana EU-tuetussa B4ALL-hankkeessa, jonka ajatuksena on kartoittaa ja kehittää parasulkapallotoimintaa Euroopassa, hän päättää.

Para Tokyo Teamin ja maajoukkueryhmän arvio tehdään seuraavan kerran MM-kisojen jälkeen. Kisat pelataan elokuussa 2019 Sveitsissä.

 

Yhteistyössä