SM-kisojen puheenjohtajatapaamisen antia

2.2. SM-kisojen yhteydessä järjestettiin jo perinteeksi muodostunut seurojen puheenjohtajatapaaminen. Noin 30 ihmistä osallistui tapahtumaan. Tällä kertaa Sulkapalloliitto ei ollut äänessä vaan seuratoimijoilta oli pyydetty eri aiheita. Tapaamisessa kuultiin innostavat esitykset valmentajan polusta, Minisulkiksesta Sulkasetin näkökulmasta, SuomiSportista ja täysin uudesta beach sulkiksen SM-kisoista.

Ensiksi Savon Sulan valmennuspäällikkö Antti Rajasärkkä kertoi valmennuskoulutuksesta. Hän otti näkökulman, että saadakseen valmentajia seura-aktiiveiden on oltava aktiivisia ja kysyttävä rohkeasti – kukaan ei tule kertomaan, että haluaisi lähteä valmennuskoulutukseen varsinkin, jos tietoa tästä ei ole. Siispä rohkeasti tarttumaan hihasta ihmisiä!

Seuraavana vuorossa oli Pekka Saarinen ja Sulkasetin Minisulkistoiminta. Pekka kertoi, että he olivat usean vuoden ajan suunnitelleet Minisulkiksen käynnistämistä, mutta vetäjien puute ei ollut johtanut toistaiseksi konkreettisiin toimenpiteisiin. Vihdoin löytyi sopivat vetäjät ja Sulkapalloliitto auttoi Sulkasetiä pääsemään alkuun. Tuloksena syntyi heti kaksi erillistä minisulkisryhmää. Toinen näistä on ns. perinteinen seuran ryhmä ja toinen Varalan liikuntaneuvojaopiskelijoiden vetämä. Opiskelijat vetävät liikunnallisen päiväkoti Voiton lapsille viikottaista Minisulkistoimintaa. Tämä on hieno konsepti ja tästä kannattaa muidenkin seurojen ottaa mallia!

Seuraavana lavalle asteli Raision Sulkapalloilijoiden puheenjohtaja Susanna Lehtojärvi. Susanna piti innostavan esityksen Suomisportin moninaisista toiminnoista ja mahdollisuuksista. Esitys oli tehty Kahoot- kilpailun muotoon ja oli mukava piristysruiske. RaSu on mukana SuomiSport- pilotissa ja kokemuksia järjestelmän käytöstä kaivataan. Olympiakomitea on SuomiSportin takana ja kehittää järjestelmää isolla kädellä – tähän kannattaa lähteä mukaan!

Lisäksi Susanna kertoi kokemuksia Clearin järjestämästä B-C- luokkien joukkuekisasta. Kolmesta seurasta osallistui yhteensä 10 joukkuetta. Susannan mukaan meno oli kuin karnevaaleissa ja tunnelmaa riitti. Tämä oli hänelle itselleen ensimmäinen joukkuekisa eikä varmasti jää viimeiseksi. Joukkuekisat ovat oivat tapa lisätä team spirittiä ja hyvää vaihtelua normaaliin kisailuun. Nyt seurat vaan rohkeasti järjestämään kisoja ja tuokaa pelaajia näihin sankoin joukoin!

Viimeisenä oli Savon Sulan Ulla Santin show mahdollisuudesta osallistua beach sulkiksen SM-kisoihin. Nämä pelattaisiin elokuussa Kuopiossa Sunsets- tapahtuman yhtenä osana. Vuosittainen kävijämäärä tapahtumassa on huikeat 30.000 ihmistä! Maailmanliitto lanseeraa ulkosulkapallon sovelluksen toukokuussa ja esimerkiksi tätä palloa käytettäisiin elokuussa Kuopiossa. Tämä on täysin ”out of the box” – ajattelua, jota lajimme kipeästi kaipaa! Hiekassa pelaaminen käy myös kovasta treenistä, joten kilpailuhenkiset liikkeelle!

Yhteenvetona voi sanoa, että puheenjohtajatapaaminen oli onnistunut ja hyvää vuoropuhelua käytiin. Lajimme kaipaa saumattomampaa yhteistyötä ja aktiivista seurojen/liiton välistä kahdensuuntaista vuorovaikutusta. Tästä on hyvä jatkaa kohti uusia onnistumisia ja selättää haasteet.

Yhteistyössä