Nuorten ja senioreiden SM – 2019

Julia Salosen, Eero Laurin eli Puistolan Urheilijoiden kisat!

Poikien kaksinpeli 19:n mestaruuden voitti ykkössijoitettu Tapion Sulan Joakim Oldorff häviämättä erääkään. Kakkoseksi nousi yllättäen Puistolan Urheilijoiden Eero Lauri (3/4), joka oli pudottanut välierässä Tapion Sulan Tony Lindelöfin. Loppuottelussa Oldorffin voittoluvut olivat selkeät: 21-13, 21-9.

Tyttöjen kaksinpelissä sekä ykkös- että kakkossijoitettu putosi ”ennen aikojaan”. Loppuotteluun nousivat 5/8-sijoitetut Puistolan Urheilijoiden (PuiU) Julia Salonen ja Espoon Sulkapallo-Badmintonin (ESB) Heidi Puro.  Julia oli loppuottelussa selvä voittaja: 21-11, 21-11. Julia pyyhkäisikin kisan nimiinsä suorastaan ylivoimaisesti, sillä kukaan vastustajista ei saanut erässä 11 pistettä enempää!

Puistolan Urheilijoiden mitalitahti ei ehtynyt poikien nelinpelissä. Teemu Lahtinen ESB ja Eero Lauri PuiU (1) pitivät sijoituksensa. Loppuottelu Tony Lindelöfiä ja Joakim Oldorffia (2) vastaan päättyi 21-17, 21-17.

Julia Salonen jatkoi selkeää voittotahtiaan tyttöjen nelinpelissä. Erääkään häviämättä hän parinaan Jannica Monnberg, Badminton United, vei myös tässä pelimuodossa kultaa. Loppuottelussa kukistuivat Kouvolan Sulkapalloseuran Noora Nokkala ja Willimiehen Sulan Paula Oksanen 21-16-21-15.

Badminton United sai toisen kerran nimensä voittajien listaan, kun Jannica Monnberg voitti sekanelinpelin Eero Laurin kanssa. Tony Lindelöf ja Julia Salonen pistivät kyllä hyvin hanttiin, mutta taipuivat 22-24, 18-21.

Yhteenvetona voidaan todeta kisojen olleen Puistolan Urheilijoiden juhlaa: seuran pelaajat olivat mukana kaikissa loppuotteluissa ja kultaa jäi tulematta vain poikien kaksinpelissä! Eero Lauri ja Julia Salonen veivät kaksi kultaa ja yhden hopean kumpikin! Onneksi olkoon niin pelaajille kuin seuralle!

Mestarin häviämätön sarja jatkui – viidettätoista vuotta!

Sulkapallolehti kirjoitti vuonna 2005: ”Senioreiden 35-luokka on saanut kovan vahvistuksen – Jyri Aallon. Kisapaikalla kiertäneiden huhujen mukaan hänen tavoitteenaan oli voittaa kaikki kaksinpelin ottelut nollille.” Tavoite ei aivan onnistunut, kun välierässä Arto Tammelin (JySS) sai pisteen verkkonauhaan osuneen smashin avulla. Loppuottelussa sen sijaan Heikki Väisänen (ESB) otti ”kiikarit”.

Kukapa olisi uskonut, että Aalto ,49, jatkaa murska-ja/tai voittotahtiaan niin, että hän on nyt pelannut 15 seniori-SM:t ilman yhdenkään ottelun tappiota! Eri ikäluokissa on tullut 10 kaksinpeli-, 16 nelinpeli- ja 7 sekanelinpelimestaruutta. Se tarkoittaa 33 kultamitalia!

Nyt MN-40 –luokan loppuottelussa Mika Erikssonin parina teki tiukkaa Kauhavan Wisan Jaakko Kohtalaa ja Otaniemen Sulkapallokerhon Lauri Vallia vastaan.  Toisessa erässä ottelu jo näytti liukuvan vastustajille, mutta ne kovin tärkeät loppupisteet tulivat Badminton Unitedin parille: 11-21, 21-18, 21-17.

Ruskeasuo alkaa käydä ahtaaksi tälle kisalle. Pitääkö aloittaa jo joskus alkuiltapäivästä perjantaina, että saadaan aikataulu pitämään myös lauantaina niin, ettei tarvitse liikaa luottaa kisan aikataulun laatijoiden lotto-onneen? Mutta hyvinhän SST:n pojat ja tytöt muuten homman hoitivat tuomitsimisineen ja pisteennäyttöineen! Vaan mitä olisi tapahtunut, jos Ruskeasuon luistinrata olisikin ollut luistelukäytössä eikä vesisohjona, jonne nyt saatiin pysäköidä monet kymmenet autot?

Tuomariseura SST järjesti kisojen yhteydessä perinteisesti tuomarikurssin. Siihen osallistui ilahduttavasti peräti kymmenen kokelasta. Tuloksista kuulemme myöhemmin.

Järjestäjien puolesta kiitokset myös pelaajille hyvästä yhteistyöstä. Pelaajat aloittivat pelinsä ripeästi, joka auttoi aikataulussa pysymistä.

TEKSTI TUOMO TENNILÄ
KUVAT LARS SUNDSTRÖM

Kaikki ottelut ja tulokset

 

 

 

 

 

Yhteistyössä