Kilpailukielto huippupelaajalle

Tanskalainen Joachim Persson on tuomittu 18 kuukauden kilpailu- ja toimitsijakieltoon. Persson on ollut parhaimmillaan maailman rankingissa sijalla 6. ja voittanut muun muassa Finnish Openin kolme kertaa vuosina 2005-2007.

Perssonin kilpailukielto on seurausta siitä, että hän on jättänyt kertomatta hänelle osoitetuista ottelumanipulointiehdotuksista eikä ole tehnyt sääntöjenmukaista yhteistyötä Badminton World Federationin kanssa hänen vedonlyönteihinsä liittyvässä selvityksessä.

Ottelumanipulaatio tarkoittaa vilpillistä vaikuttamista kilpailun tai ottelun kulkuun tai sen lopputulokseen. Se uhkaa urheilun ydintä: sen arvoja ja koskemattomuutta.

Sulkapalloliitto tekee työtä puhtaan ja reilun urheilun puolesta. Ottelumanipulaatio on kaikissa lajeissa lisääntynyt viime vuosina. Myöskään suomalaiset sulkapalloilijat eivät voi suhtautua tähän välinpitämättömästi. Finnish Openin alkuun on vain kaksi viikkoa ja haluamme varoittaa pelaajia sekä heidän taustajoukkojaan mahdollisista ehdotuksista vilpin tekemiseen.

Pelaajasopimuksissaan Sulkapalloliitto kirjaa seuraavasti:

”Pelaaja ei itse tai välillisesti osallistu omia otteluita koskevaan vedonlyöntiin ja pidättäytyy sellaisesta toiminnasta, joka saattaa hänet tässä suhteessa kyseenalaiseen asemaan. Pelaaja sitoutuu olemaan osallistumatta minkäänlaiseen urheilukilpailujen manipulaatioon ja mikäli hän sellaista havaitsee joko itselle ehdotettuna tai muutoin, hän sitoutuu ilmoittamaan siitä välittömästi SSuL:lle ja Suomen urheilun eettiselle keskukselle.”

Suekin Ilmo-palvelun kautta voit antaa tietoa urheilurikkomuksista. Halutessasi voit kertoa tiedot myös nimettömästi. Ilmoituksen sisältö käsitellään luottamuksellisesti. Tutustu tästä. 

Lue tästä Badminton Europen uutinen aiheesta

Yhteistyössä