Lounasulan juniorikesäleiri pidettiin mainioissa olosuhteissa!

Elokuun ensimmäisellä viikolla 31.7.-4.8. Lounais-Suomen Sulkapalloyhdistys (Lounasulka) järjesti kilpaileville junioreille kesäleirin. Jo kolmatta vuotta peräkkäin saimme päävalmentajiksi tanskalaiset Sofie Kirchhoffin ja Mads Selmer Nielsenin.

Leirille osallistui 43 junioria (poikia 32 ja tyttöjä 11). Ikähaarukka oli 9-18v, keski-iän ollessa 14,5v. Tämän vuoden erityisenä spesiaalina oli kahdeksan tanskalaisen juniorin osallistuminen leirille. Kukaan junioreista ei ollut aikaisemmin ollut Suomessa, joten leiri tarjosi heille aikamoisen elämyksen jonka tulevat muistamaan koko ikänsä. Oli hämmentävä seurata miten nopeasti nuoret pystyivät ryhmäytymään yli kulttuuri/kielirajojen. Oli kotipaikka sitten Manner-Suomi, Ahvenanmaa, Hongkong tai Tanska niin sujuvalla englannilla hoitui kaikilta sekä treenit että iltojen vapaa-ajan kuviot! Nuorissa on voimaa! 👍
Treeniohjelma oli tiukka alkaen aamulla klo 07:00 ja päättyen illalliseen klo 18:00. Ohjelma sisälsi sulka/lajitreenien lisäksi myös aikalailla fysiikkaa, joten iltaisin ei varmasti tarvinnut kenenkään unta kauan odotella. Iltaohjelmaan sisältyi vapaanpelailun ja yhdessäolon lisäksi mm. lentopalloa ja uimista. Näytösottelupäivänä saatiin nauttia useammasta Suomi – Tanska ystävyysottelusta, joita tähdittivät leiriläisten lisäksi vieraaksi saapuneet Valtteri Nieminen (Clear) ja Helena Santalahti (TS). Apukäsinä valmennuksessa toimi omien resurssien lisäksi Cristoffer Andersson (BadU). Iso kiitos hänelle talkooavusta!
Paikkana Parainen ja PUNT on varmasti yksi parhaimpia juniorileirille. Kaikki tarvittava on hyvin pienellä alueella. Sulkapallokenttiä on PUNT:issa yhdeksän ja viereisessä Sarlinin koululla viisi. Ruuat hoituivat läheisestä keskuskeittiöstä ja itse ruokailu onnistui viereisen koulun ruokalassa. Kaupat, uimaranta, beachvolley ja urheilukenttä ovat kävelyetäisyyden päässä. Lisäksi tulee antaa tunnustusta paikallisten yritysten halukkuuteen tukea tällaista juniorileiriä pienin mutta tärkein avustuksin! Ja kaiken tämän lisäksi todennäköisyys Paraisilla saada viisi päivää aurinkoa koko leirin ajan taitaa olla kohtuullisen suuri! ☀
Kuvia ja tunnelmia leiriltä voi katsoa Lounasulan kuvagalleriasta.
Camp Team
Mikko Blomqvist (ParBa)
Petri Nummi (RaSu)
Mika Valkonen (Clear)
Yhteistyössä