Yksi kirkas ja kaksi himmeää tulossa Katowicesta

Suomen 68 hengen joukkueesta kaksi eteni mitalipeleihin. Ensin astui kentälle NK75 Wiola Renholm, joka oman poolinsa kakkosena sai vastaansa luokan ykkössijoitetun Saksan Renate Gabrielin. Poolipeleissä Renate keräsi pisteitä 84 -31. Välierässä Wiola teki parhaansa ja kuuden pisteen yhtenäinen putki oli vakuuttava. Valitettavasti vain vastustajalla oli silloin toisessa erässä jo 20 pinnaa kasassa ja niin Wiola saa huomenna kaksinpelin pronssin kaulaansa.

Calle Nybergh ja hänen nelinpeliparinsa Etelä-Afrikan Johan Croukamp MN70 olivat lyöneet aikaisemmat vastustajansa neljässä erässä selvästi 84 – 44. Vastassa olivat tänään tähän mennessä jo 8 erää pelaamaan joutuneet Saksan Peter Honnen ja Claus Peter Lienig. Katsojasta tuntui pelin alussa siltä, että Calle joko hermoili tai sitten hänen vipuvartensa ja momenttinsa eivät olleet aivan kohdillaan. Parin onneksi varsinkin verkolla kärppämäinen Croukamp paikkasi. (En tosin ole nähnyt koskaan 75 v täyttänyttä kärppää muualla kuin Turun biologisessa museossa, jossa sellainen on täytettynä piilotellut vitriinissään ainakin 50 viime vuotta.) Pelin edetessä suomalais- eteläafrikkalainen pari sai pelinsä kasaan ja tie huomiseen loppuotteluun varmistui.

Lauantain viimeinen suomalaispeli oli Wiola Renholmin ja Ruotsin Lisbeth Bengtssonin NK75-luokan ottelu ensimmäisen poolipelinsä jo hävinnyttä Saksan paria vastaan. Erien alut menivät hyvinkin samaan tahtiin, mutta sitten saksalaiset pääsivät niskan päälle. Hetkin syntyi vaikutelma, että Lisbethin ja Wiolan pelisuunnitelma hajosi, kun kumpikin säntäsi saman pallon perään. Näin varmistui Wiola Renholmin toinen mitali pronssiksi ja pelit Katowicessa päättyivät.

MM-kisojen pelaajamäärän vähetessä kansallinen liitto järjesti Spodekin harjoitushallina toimineessa jäähallissa ”100 years of independence”-turnauksen 8.-9.8. Ikäsarjoja oli nuorista senioreihin ja kun 543 ilmoittautunutta oli arvottu mukaan, ei ainakaan senioriluokissa ikärajojen noudattaminen näyttänyt olevan ihan nokonuukaa. Osmo Perkinen voitti luokan MS9 ja Perkinen /Vilske olivat kakkosia luokassa MD8. Leila Junnila WS7 3., Tapio Vailahti MS5 3. ja pari Vailahti/Rantanen MD5-luokan 2. Kuvat ”rääppiäiskisojen” palkintojen jaossa paikalla olleista tässä mukana.

Seppo Junnila

Yhteistyössä