Kansallissankari Pawel Gaszin palvonta yli äyräiden sunnuntaina Katowicessa

Pelaajien ja otteluiden määrän huomioiden MM-kisaorganisaatio on selvinnyt urakastaan kiitettävästi, mutta päätöspäivän ohjelma olisi pitänyt harkita tarkemmin. Aamupäivän otteluista viisi mielenkiintoisinta oli sijoitettu ykköskentälle, jonka varustuksena olivat jo mainitsemani 14 rajaviivakameraa muiden suoran youtube-lähetyksen turvaavien lisäksi. Viimeiseksi oli pantu kansallissankari Pawel Gaszin MK75 loppuottelu Thaimaan Seri Chintanaseria vastaan. Tämä peli pääsi alkamaan vasta, kun kaikki muut ennen ensimmäistä palkintoseremoniaa edeltäneet ottelut oli jo pelattu. Koko areenan ainoana tapahtumana oli tämä kolmieräinen ja videotarkistuksin ryyditetty ottelu (kesto 45). Thaimaalinen sen voitti kotiyleisön raivokkaasta kannustuksesta huolimatta.

Torvisoittokunnan, tanssityttöjen huiskunheilutusten ja hiukan alakanttiin harjoiteltujen esitysten jälkeen päästiin puheisiin ja johtajien sekä muiden ansioituneiden palkitsemisiin. Kun lopulta saatiin aamupäivän finalisteille mitalit ja kukat jaetuksi, oltiin reilut 1 ½ tuntia aikataulusta myöhässä. Wiola Renholm sai NK75 kaksinpelin pronssinsa, siitä lämpimät onnittelut koko joukkueen puolesta.

Harmi Calle Nyberghin ja Wiolan puolesta on se, että heidän tämän päivän ottelunsa ovat reilusti myöhässä. Toivottavasti se ei vaikuta pelihuumoriin.

Seppo Junnila

Yhteistyössä