Suomen Sulkapalloliitto 65 vuotta

Suomen Sulkapalloliitto täytti tällä viikolla 65 vuotta. Tarkemmin tiistaina 3.9., sillä samaisena päivänä vuonna 1954 pidettiin Hotelli Helsingin juhlahuoneistossa Badmintonliiton perustamiskokous. Paikalla oli 36 henkilöä kuudesta seurasta: Badmintonklubben Smash r.f., Esbo Bollklubb r.f., Eiran Kisa-Veikot r.y., Helsingfors Badminton Club r.f., Töölön Palloilijat r.y. sekä Virkby Start r.f.

Sulkapalloliitolla on nyt jäsenseuroja 112 ja laji on levittynyt laajasti ympäri Suomea. Harrastajatutkimukset kertovat mahtavista harrastajamääristä – yli 200.000. Tässä Nupissa on tarinoita huikeista seuraihmisistä, jotka ovat omilla teoillaan olleet nostamassa sulkapallon arvostusta Suomessa. Suuri kiitos heille ja kaikille muille seuratoimijoille, joiden kanssa Sulkapalloliitto voi katsoa positiivisesti lajin tulevaisuuteen Suomessa.

Kysyimme liiton kunniapuheenjohtaja Tuomo Tennilältä mitä Suomen Sulkapalloliiton 65-vuotinen taival tuo mieleen:

Päällimmäiseksi hämmästyksen – onko siitä siis 45 vuotta, kun kirjoitin ensi kerran liiton historiasta – vuoden 1974 ”Tiedotteeseen”? Lopputuloksena kaksi A4-sivua. Niillä tuli liiton sen astinen historia selvitetyksi.

Toiseksi tyytyväisyyden tunteen.  Hengissä on pysytty ilman suurempia ongelmia sitten 1960-luvun yllätyskäänteen, kun TUL:n seurat hetkeksi kaappasivat vallan. Organisaationa liitto on monessa mielessä nyt todellinen valtakunnallinen lajiliitto. Alkupuolen kolme vuosikymmentä olivatkin kovin vaatimattomia.

Kolmantena hiipii mieliin vanha tuttu huoli: kuinka pystymme parantamaan asemiamme lajien rajussa kilpailussa. No, ehkä se on vanhan ”kehityspessimistin” pyörimistä vanhalla radalla, jolta voi poiketa tällä pienellä juhlahetkellä – joten onneksi olkoon liitto ja onnea tulevaisuuteen!

Yhteistyössä