Finnish Junior 2019 huipentui Joakim Oldorffin finaaliin

Vakuuttavan voiton semifinaalissa ottanut Oldorff hävisi finaalin englantilaiselle Ethan Roselle kolmannessa erässä.

Semifinaali slovenialaista Jaka Ivancicia vastaan tuli kotiin helpon oloisesti. Kahden erän jälkeen lukemat olivat 21-6 21-17 Oldorffille. Kotiyleisön tinkimättömästä kannatuksesta huolimatta Finnish Juniorin kultamitali jäi suomalaisen sulkapallon suurelta lupaukselta vielä uupumaan, kun Ethan Rose takoi taululle lukemat 17-21 21-13 19-21.

-Joakim aloitti finaalin ihan ok pelillä, mutta ei jostain syystä ollut tarpeeksi keskittynyt ja teki suhteellisen paljon helppoja virheitä. Sen lisäksi pelitaktiikka ei ensimmäisessä erässä toiminut ja englannin Rose pääsi käyttämään liikaa omia vahvuuksiaan niin verkolta, kuin myös takakentältä. Toisessa erässä Joakim alkoi pelaamaan etukentällä paljon enemmän sisään ja pystyi neutralisoimaan vastustajansa todella tehokkaasti. Kolmannessa erässä Joakim jatkoi oikealla taktiikalla, mutta erän lopussa Rose pelasi rohkeasti, Joakimia aktiivisemmin, pääsi varsinkin etukentällä ylemmäksi palloihin ja käytti rakentamansa tilanteet tehokkaasti hyödyksi. Harmittava tappio tietenkin, mutta oli hienoa nähdä, että Joakim pystyi pelaamaan sellaista peliä, mikä ei ole hänelle ominaisinta ja mitä hän on käyttänyt toistaiseksi vähän. Ja tietenkin kisasta tuli paljon informaatiota siitä mitä täytyy kehittää, päävalmentaja Anu Nieminen kommentoi.

-Semifinaali oli aika rutiinivoitto. Finaalivastus pelasi hyvin. Pyrin olemaan verkolla mahdollisimman ylhäällä ja pelaamaan enemmän sisään. Vastustajan voittolyönnit takakentältä olivat kuitenkin todella vaarallisia. Joka tapauksessa oli hienoa pelata Suomessa kovatasoinen kisa, ja mielestäni suoritukseni oli ehjä läpi viikonlopun. Marraskuussa onkin sitten kolme kovaa kisaa ulkomailla! Joakim kertoi.

Joakimin ottelut ja tulokset

Kaikkien suomalaisten ottelut ja tulokset Finnish Juniorissa

Lopputuloksena kisan parhaalla suomalaisena siis hopeamitali. Joakimin  paras sijoitus aiemmilta vuosilta on ollut semifinaalipaikka, joten suunta on nousujohteinen.

Muiden pelimuotojen voitot menivät Venäjälle. Tutustu kaikkiin voittajiin.

Finnish Juniorin kanssa samaan aikaan järjestetty Finnish Youth sen sijaan palkitsi enemmänkin suomalaisvoittajia. Suomalaiset saivat kaulaansa kirkkaimman mitalin kaikkiaan kolmessa luokassa. Aapo Puhakka voitti poikien kaksinpelin U11-luokan, Kaarlo Kurjenniemi ja Aapo Puhakka voittivat poikien nelinpelin U11-luokassa ja Elmeri Lybeck poikien kaksinpelin U13-luokassa. Tutustu kaikkiin voittajiin ja kärkikahinoihin päässeisiin.

Kaikki suomalaisten ottelut ja tulokset Finnish Youthissa

Sunnuntain kuvasatoa

Yhteistyössä