BEC BASIS – Membership Exchange Programme (Pilot)

Badminton Europe ja Ranskan Sulkapalloliitto järjestivät Ranskan avointen yhteydessä 22.10.2019 seminaarin, jonka teemana oli Ranskan huippu-urheilun rakenne ja koulusulkapallo.

Seminaarin yleisenä tavoitteena on jakaa tietoa hyvistä toimintamalleista eri liittojen kanssa. Seminaariin osallistuivat edustajia Norjasta, Latviasta, Sloveniasta, Serbiasta, Ruotsista, Walesista, Itävallasta ja Suomesta.

Ranskan sulkapallon kehitys viimeisen 25 vuoden aikana on ollut huikea. Esimerkiksi rekisteröityjen pelaajien ja seurojen määrä on lähes kymmenkertaistunut tänä aikana. Myös huippusulkapallon kehitys on ollut huimaa Euroopan tasolla. Ranska voitti alle 19-vuotiaiden Euroopan joukkuemestaruuden 2018 ja ensimmäisen nuorten MM-mitalin Kazanin kisoissa tänä vuonna. Jotain on siis tehty oikein.

Ranskan menestys perustuu pitkälti ”badminton4all”- konseptiin. Sulkapallo on Ranskan kouluissa ykköslaji. Myös sukupuolten tasa-arvoon on kiinnitetty erityistä huomiota. Tämän konseptin kautta Ranskan sulkapalloliitto saa rahoitusta myös huippu-urheiluun. Ranskan valtio maksaa esimerkiksi 27 liiton toiminnassa olevan valmentajan palkan.

Suomen Sulkapalloliitto tekee parhaillaan kartoitusta eri maiden huippu-urheilujärjestelmistä. Ensi vuoden aikana järjestetään yhteinen seuraseminaari, jossa hankkeen tuloksia käydään yhdessä läpi ja mietitään miten Suomen sulkapalloilu saataisiin lähemmäksi Euroopan kärkeä.

Yhteistyössä