Henkilöstömuutoksia Sulkapalloliitossa

Sulkapalloliiton toiminnanjohtaja Mika Heinosen työsuhde päättyy 31.3.2020. Asiasta ovat päättäneet liittohallitus ja toiminnanjohtaja yhteisymmärryksessä.

Mika Heinonen on tehnyt liitossa pitkän uran, joka alkoi vuonna 1987.

-Mika Heinosen 33-vuotinen ura liitossa on poikkeuksellinen. Viimeiset 15 vuotta hän on toiminnanjohtajana tarkasti ja täsmällisesti toteuttanut tehtävää ja luonut erinomaiset olosuhteet uudelle kukoistukselle, liittohallituksen puheenjohtaja Jaakko Mäki-Petäjä kommentoi.

-Ollessamme nyt uuden kasvu- ja kehitysloikan kynnyksellä hallitus valtuutti minut dialogiin Mikan kanssa. Mietimme yhdessä vaihtoehtoja tilanteessa, jossa toisenlainen johtamisprofiili on eduksi lajiperheelle ja tulevalle strategialle. Mikalla on suuri sulkapallon muotoinen sydän ja tässäkin prosessissa se toimi majakkana liiton ja sulkapallon parhaaksi. Tila uudelle ja sovinnollinen yhteisvoitto löytyi Mikan luonteen mukaisesti lempeän tahdikkaasti.

-Vaikka Mikan palvelus liiton päivittäisessä toiminnassa päättyykin, on hänen roolinsa sulkapalloyhteisössä tärkeä jatkossakin. Tuore MN55 SM-kulta on siitä hieno osoitus. Monet kultaiset vuodet ovat edessä, niin työelämässä kuin pelikentilläkin.

-Kiitän Mikaa menneen lisäksi myös tulevasta. Olemme vasta tutustuneet ja kavereiksi on tultu. Yhteistyö ja ystävyys jatkuvat muissa muodoissa varmasti, Mäki-Petäjä kertoo.

Mika Heinonen haluaa kiittää omasta puolestaan kaikkia yhteistyökumppaneita vuosien varrelta.

-Vuonna 1986 Puolustusvoimien Urheilukoulussa palvellessani kuulin, että Sulkapalloliittoon tulee avoimeksi koulutus- ja valmennuspäällikön paikka. Kun kysyin, mitä siihen paikkaan tarvitaan, oli vastaus ”pistä hakemus sisään”. Siitä lähti liikkeelle 1.2.1987 alkanut urani Sulkapalloliitossa. Kiitokset silloiselle toiminnanjohtajalle Tuomo Tennilälle ja hallitukselle luottamuksesta nuoreen mieheen.

-1987 sulkapallo oli pienien lajien joukossa Suomessa, mutta kansainvälisesti tehtiin iso päätös. KOK päätti, että sulkapallo on mukana varsinaisena lajina Barcelonan 1992 Olympialaisissa. Siitä lähti lajin kasvu kansainvälisesti ja myös Suomessa. Samaan vuoteen 1987 osui nuorten EM-kisat, joissa Pontus Jäntti voitti mestaruuden. Hieno mies, jonka merkitys lajin nousulle oli huikea. Oli hienoa kiertää maata, kun vähän kerrassaan lajin arvostus kasvoi ja harrastajien sekä kilpailijoiden määrät nousivat.

-Koulutus- ja valmennuspäällikön uraan mahtui mielettömän paljon upeita tapahtumia, mahtavien ihmisten kanssa tehtyjä juttuja ja lajin kasvu merkittäväksi kansanliikuttajaksi ja arvostetuksi huippu-urheiluksi myös Suomessa. Ehkä niistä lisää jossain toisessa yhteydessä.

-Sulkapalloliitto otti pienen sukelluksen taloudellisessa mielessä vuonna 2004. Niinpä ”kulutuspäälliköstä” päätettiin tehdä toiminnanjohtaja keväällä 2005. Tässä tehtävässä olen saanut toimia ja kehittyä upeiden työntekijöiden ja kollegojen kanssa, mahtavien puheenjohtajien työparina, innostuvien ja innostavien seurojen ja niiden toimijoiden sekä laajan sidosryhmäverkoston hienojen ihmisten kanssa. Kiitos jokaiselle teistä näistä upeista vuosista. Erityiskiitos vielä pelaajille ja valmentajille, joiden kanssa olen molemmilla urilla päässyt kokemaan niin riemut kuin surutkin. Olette kaikki upeita ihmisiä.

-Olen saanut olla unelmatöissäni nämä 33 vuotta. Kaikki hyvä loppuu aikanaan ja nyt siis siirryn lajin parissa harrastajien laajaan joukkoon. Seuran puheenjohtaja jo tuossa soittikin, että treeneihin heti, kun hallit taas aukeavat koronavirusepidemian laannuttua.

-Toivotan liiton henkilöstölle, hallitukselle ja koko sulkapalloperheelle kaikkea hyvää ja menestystä sekä onnea rakkaan lajimme uudelle tasolle nostamisessa, hän päättää.

 

Rekrytointiprosessi uuden toiminnanjohtajan löytämiseksi käynnistetään viipymättä.

Annika Paananen toimii liiton vt.toiminnanjohtajana 1.4 lähtien, kunnes uusi henkilö on löytynyt.

Yhteistyössä