Suomen Sulkapalloliiton uusi toiminnanjohtaja on Ville Valorinta

50-vuotias espoolainen on aiemmin toiminut erilaisissa liike-elämän johtotehtävissä ja yrittäjänä. Koulutukseltaan hän on kauppatieteiden maisteri.

-Oma lajitaustani on sellainen, että nuorena Tampereella treenasin ja pelasin todella paljon. Ruuhkavuosiin ja pk-seudulle muutettuani pelaamiseen tuli pidempi tauko, mutta nyt viimeiset 10 vuotta olen pelannut taas aktiivisesti ja jonkin verran myös kilpaillut, Valorinta kertoo.

-Kentän ulkopuolella olen toiminut ESB:n järjestämän Finnish Juniorin sekä viimeksi Sulkapallon SM-kisojen kilpailujohtajana.

Valorinta kuvaa päätymistään liiton toiminnanjohtajan tehtävään monen asian summana.

-Oikeastaan näin kolme syytä hypätä mukaan: rakkaus lajiin, uuden puheenjohtajan mielenkiintoiset visiot ja sen, että omassa elämässäni olosuhteet olivat juuri nyt otolliset.

Sulkapalloa Valorinta pitää maailman parhaana lajina.

-Itselle tämä on selkeä ykköslaji. Henkilökohtaisesti ajattelen, että kun kaksinpeli ei ole sitä päällimmäisintä mukavuusaluetta enää, niin on hienoa, että on sellainen laji, jossa nelinpeli ja sekanelinpeli ovat hyvin mielenkiintoista. Sulkapallossa kaikki pelimuodot tarjoavat vauhtia ja kiinnostavuutta. Lajissa parasta on se, että yleisesti aloituskynnys on matala ja jos vertaa mihin tahansa muuhun pallopeliin niin, hien saa pintaan heti, kun maila pysyy kädessä. Nautin myös siitä, että sulkapallossa ei voi koskaan olla täydellinen, vaan aina voi kehittyä.

Toiminnanjohtajana Valorinta haluaa nostaa lajin tunnettuutta ja imagoa.

-Tavoitteena on saada harrastajamäärää kasvatettua ja lisää jäseniä seuroihin. Tämän kautta tulevat myös huippupelaajat, jotka toivottavasti nostavat lajin profiilia ja tuovat myös kansainvälistä menestystä, Sulkapalloliiton puheenjohtaja Jaakko Mäki-Petäjä kommentoi.

-Olemme iloisia, että saimme Villen tehtävään. Hänen johtajaprofiilinsa sekä pitkä kokemus palveluliiketoimintojen johtotehtävissä ovat hyvin linjassa liittohallituksen lajille asettamien suuntaviivojen kanssa. Keskustelut hänen kanssaan ovat antaneet vahvan uskon siihen, että meilä on mahdollisuus alkaa viemään lajia ja liittoa eteenpäin palvelukeskeisesti ja yrittäjämäisesti, hän jatkaa.

-Aika on otollinen laittaa viimeisetkin organisatoriset perusasiat kuntoon ja alkaa hioa kirvestä tulevien vuosien kasvuloikkaa silmällä pitäen. Siihen kuuluu vahva dialogi kentän kanssa, onhan seurat ja pelaajat asiakkaitamme ja heidän hyvinvointi on syy miksi työtämme teemme.

-Villen kanssa on päästy miettimään myös hieman aiempaa suurempia sfääreä. Niitäkin lähdemme kaiken muun ohessa tavoittelemaan hallitusti ja askel kerrallaan. Käytä mme tämän kevään tehokkaasti, että olemme entistä valmiimpia kun maailma jälleen aikanaan aukeaa, Mäki-Petäjä päättää.

Uusi toiminnanjohtaja on jo aloittanut tehtävässään. Alla yhteystiedot.

ville.valorinta@sulkapallo.fi

0405655412

Yhteistyössä