Metropolitan Trophyssä edessä helsinkiläisten titaanien taistelu – näin kommentoivat Lång & Segercrantz

Badminton United, Espoon Sulkapallo-Badminton, Helsingfors Badminton Club, Puistolan Urheilijat ja Tapion Sulka kisaavat viime perjantaina alkaneessa Metropolitan Trophyssä.

Suomalaisen sulkapallon superspektaakkeli jatkuu Rusalla pe 20.11, kun HBC ja BadU ottavat mittaa toisistaan klo 17.30 alkaen.

Näin Badminton Unitedin toiminnajohtaja Ville Lång kommentoi edessä olevaa helsinkiläisten titaanien taistelua.

-Metropolitan Trophy on kilpailu, josta on olen joidenkin ulkomaiden sarjoja pelanneiden kanssa puhunut, että pitäisi toteuttaa jo useita vuosia. Hienoa että viimeinkin tämänkaltainen turnaus saadaan käyntiin, jossa voivat pelata kaikki parhaat pelaajat. Seuralle tämä luo hienon tilaisuuden markkinoida lajia seurassa jo oleville ihmisille, mutta myös myöhemmin muille koronatilanteen helpottaessa. Junioripelaajille tämä on kiva mahdollisuus saada lyhyen tavoitteen tähtäin omaan tekemiseen. Jos olisi itse nuori, joka tähtää huipulle haluaisin päästä seuran ykkösjoukkueeseen mukaan pelaamaan mahdollisimman nopeasti, ja tässä avautuu siihen hyvä mahdollisuus, koska pelejä ja mahdollisuuksia on usein. Lajille tämä avaa uusia mahdollisuuksia markkinoida toimintaa ja, mistä tietää josko vuosien päästä tästä kasvaa jotain isoa, hän kertoi.

Nimeä kaksi vahvuutta, joilla oma seurasi vie voiton Rusan Derbyssä perjantaina?

-Badu tulee olemaan tiivis ja yhtenäinen joukkue koko tämänkin kauden ajan. Joukkue on treenannut laajalla rintamalla ja yhdessä kovaa silmällä pitäen tätä uutta turnausmuotoa ja sitten joulukuussa pelattavaa joukkue-SM kilpailua, johon lähdemme puolustamaan viime vuotista mestaruuttamme. Luotamme, että pitkässä juoksussa joukkueen tasaisuus, iso rosteri ja kauniit pelipaidat tulevat olemaan merkittävä tekijä pitkällä kaudella. Perjantain Derbystä tulee varmasti kiihkeä ottelua, jossa mahdollisesti näemme, niin nuoria innokkaita taitureita kuin myös vähän vanhempia mestareita, joille hötkyily ei ole vaihtoehto, hän päättää.

Kotijoukkue HBC:n puheenjohtaja Mikael Segercrantz uskoo, että ottelusta tulee tasainen.

-Metropolitan Trophy luo seuralle uusia tapahtumia joukkuepelien muodossa, joka luo yhteishenkeä ja antaa seurajäsenille erityisesti junioreille mahdollisuuden seurata omia pelaajia uudenlaisessa jännittävässä kilpailussa. Tulevaisuudessa  varmaan voi myös parhaimmillaan kerätä porukan laajemmin yhteen kannustamaan omaa joukkuetta. Tässä vaiheessa turnaus tuo mahdollisuuden pelata joukkueena – mitä monet yksilö urheilijat myös kokemukseni mukaan arvoistavat  – ja antaa lisää kilpailuotteluita, kun olosuhteet jossain määrin rajoittavat kilpailukalenteria. Turnaus on myös mahdollisuus nuorille pelaajille pelata joukkueessa, mikä on yksilökisaan verrattuna toinen tilanne ja voi kasvattaa heitä niin pelillisesti kuin henkisesti. Lajille turnaus on uudenlainen tuote, jolla voidaan profiloitua, Segercrantz aloittaa.

Nimeä kaksi vahvuutta, joilla oma seurasi vie voiton Rusan Derbyssä perjantaina?

-En tykkää spekuloida omista peleistä, johon myös HBC:n joukkueottelut lasken. Totean kuitenkin että HBC on perinteisesti ollut vahvoilla nelinpeleissä ja uskon, että tämä pätee myös tässä turnauksessa. Lisäksi panostamme taktiikkaan ja mietimme hyvin tarkkaan peluutuksen. BadU on kuitenkin paha vastus, joten kaikki pitää mennä nappiin. Uskon, että ottelu tulee olemaan tasainen, hän pohtii.

Kaikki pelit on katsottavissa Solid Sportissa. Yhden ottelun hinta on 5 euroa, koko kauden pääset katsomaan 39 eurolla, jolloin yksittäisen ottelun hinnaksi jää alle kaksi euroa.

Ensimmäisen puoliskon otteluohjelma näyttää tältä:

13.11. ESB – TS 3-2

20.11. HBC – Badu

27.11. PuiU – ESB

4.12. TS – HBC

18.12. Badu – PuiU

8.1. HBC – ESB

15.1. TS – PuiU

22.1. ESB – Badu

29.1. PuiU – HBC

12.2. Badu – TS

 

Yhteistyössä