Metropolitan Trophyssä huomenna HBC ja BadU – haastattelussa valmennuspäälliköt

Badminton United, Espoon Sulkapallo-Badminton, Helsingfors Badminton Club, Puistolan Urheilijat ja Tapion Sulka kisaavat viime perjantaina alkaneessa Metropolitan Trophyssä.

Suomalaisen sulkapallon superspektaakkeli jatkuu Rusalla pe 20.11, kun HBC ja BadU ottavat mittaa toisistaan klo 17.30 alkaen.

Tavoitimme Badminton Unitedin valmennuspäällikön Marko Pyykösen.

-Olen erittäin tyytyväinen, että saamme Suomeen tällaisen turnaussarjan. Metropolitan Trophy on hieno alku joukkuepelaamiselle, jonka toivoisin tulevaisuudessa poikivan koko maan kattavan joukkuepelaamiskulttuurin. Tämän toivoisin toimivan ikäluokista tai taitotasoista riippumatta.

-Metropolitan Trophy tiivistää seuran kärkipelaajien yhteisöllisyyttä sekä tuo seuran huiput esille myös seuran muille jäsenistölle edustusjoukkueen muodossa. Yhteiset joukkuematsit ja tavoite Metropolitan Trophyn voittamisesta tuovat seuratreeneihin vielä yhden pykälän lisää laatua ja latausta. Kovatasoisten kisamatsien lisääntyminen varsinkin näin korona-aikana on ensiarvoisen tärkeää pelaajien kehityksen kannalta. Metropolitan Trophy antaa meille yksilöurheilijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä maistamaan joukkueelle pelaamisesta muodostuvaa boostia, mutta toisaalta myös painetta.

-Suomen sulkapallon kannalta on fantastista, että maamme parhaat pelaajat tulevat viihdyttämään meitä sulkapallofaneja lähes viikoittain keväällä tapahtuvaan loppuhuipennukseen asti. Nuoret ja mikseivät vähän vanhemmatkin pelaajat saavat tästä huomattavaa lisäpontta omaan harjoitteluunsa. Kotisohvalta käsin onkin oiva mahdollisuus pelien analysointiin. Suosittelisinkin jokaista ruudun äärellä olevaa kehitystä himoitsevaa sulkapalloilijaa listaaman kolme pointtia, joilla yksittäinen matsi on onnistuttu voittamaan. Näitä analyyseja tehdessä oma pelikäsitys karttuu ja huippupelaajien tekemät nerokkaat ratkaisut tulevat löytämään tiensä myös omalle pelikentälle, Pyykönen vinkkaa.

Millä taktiikalla lähdette perjantain otteluun HBC:tä vastaan?

-Huippukuntoiset pelaajamme ovat valmistautuneet tähän tulevaan koitokseen uskomattomalla määrällä kovaa työntekoa – smashia on laulatettu lähes taukoamatta. Badminton Unitedin taktiikkaa voi itse kukin analysoida 20.11. klo 17:30 alkavassa SolidSportin streamissa.

Ketä neljästä Metropolitan Trophyssä vastassa olevasta seurasta pidätte juuri teidän joukkueelle pahimpana vastuksena ja miksi?

-Jokainen neljästä vastassa olevasta joukkueesta on kovatasoinen. Uskomattoman asiantuntevan, oraakkelimaisen ja ehkä hieman oranssien lasien läpi tiirailevan näkemykseni mukaan Badminton United tulee silti kirjaamaan tämänkin turnaussarjan nimiinsä. Vaikka yksikään vastustajajoukkueista ei tule olemaan oranssipaidoille pelkkä suupala, on ”Badminton United – Metropolitan Trophy Champions 2021” -paidat jo painatettu. GAME ON!

Näin HBC:n valmennuspäällikkö Saara Hynninen kommentoi edessä olevaa taistelua.

Mitä fiiliksiä herättää, että joukkuepalaaminen starttaa tällä tavoin viimein Suomessa? 

-Hyviä fiiliksiä. Hienoa saada käyntiin tämänkaltainen joukkueturnaus, jossa myös kaikki parhaat pelaajat voivat olla mukana.

-Turnaus luo monia positiivisia mahdollisuuksia; seurana parantaa/lisätä yhteishenkeä ja yhteenkuuluvuutta, yksittäisille pelaajille varsinkin nuorille pelaajille mahtava paikka päästä mukaan pelaamaan kovia otteluita ja tavoitella paikkaa joukkueessa, lajina lisää näkyvyyttä ja uusia harrastajia.

 Millä taktiikalla lähdette perjantain otteluun BadUa vastaan?

-Tarkkaan harkitulla ja mietityllä ”voittavalla taktiikalla”, lähdemme taistelemaan ja antamaan kentällä kaikkemme.

Ketä neljästä Metropolitan Trophyssä vastassa olevasta seurasta pidätte juuri teidän joukkueelle pahimpana vastuksena ja miksi?

-Jokainen vastustaja on meille yhtä paha. Valmistaudumme huolella jokaiseen kohtaamiseen, jokaista vastustajaa kunnioittaen!

Kaikki pelit on katsottavissa Solid Sportissa. Yhden ottelun hinta on 5 euroa, koko kauden pääset katsomaan 39 eurolla, jolloin yksittäisen ottelun hinnaksi jää alle kaksi euroa.

Ensimmäisen puoliskon otteluohjelma näyttää tältä:

13.11. ESB – TS 3-2

20.11. HBC – Badu

27.11. PuiU – ESB

4.12. TS – HBC

18.12. Badu – PuiU

8.1. HBC – ESB

15.1. TS – PuiU

22.1. ESB – Badu

29.1. PuiU – HBC

12.2. Badu – TS

Yhteistyössä