Tasoluokkamuutokset 1.1.2021

1.1.2021 tasoluokkamuutokset on toteutettu laskentajaksolla, jossa huomioidaan COVID-19 aiheuttama kilpailuiden vähyys.

Pandemian takia vähentyneiden kilpailumäärien takia KTR on päättänyt muuttaa rankinglaskentaa. Pelaajien rankingpisteisiin lasketaan 12 kuukauden sijaan nyt 18 kuukautta, laskenjakson ollessa 1.7.2019. – 31.12.2020. Muutos astuu voimaan välittömästi ja on voimassa toistaiseksi. Tällä pyritään oikaisemaan rankingtilanteita tasapuolisemmiksi niin, etteivät pienet kilpailumäärät ja niiden erot eri pelaajien välillä vääristäisi laskentaa.

Vuodenvaihteen ja ensi kesän (1.7.2021) luokkasiirrot tehdään tämän pistelaskennan mukaisesti, minkä jälkeen pandemian tilannetta ja rankinglaskentaa tarkastellaan uudestaan.

Muutokset on toteutettu Goodmintoniin (SSuL kotisivujen pistelista) 30.12.2020 ja toteutetaan Tournamentsoftwareen niin pian kuin mahdollista (toteutus Hollanissa).

Jos joku pelaaja kokee luokituksensa laskeneen muuttuneen laskentajakson takia turhaan tai väärin, kannattaa olla välittömästi yhteydessä SSuL toimistoon: toimisto@sulkapallo.fi Muutenkin se on kaikkiin kilpailemiseen liittyviin asioihin ainoa oikea osoite 1.1.2021 alkaen.

Kevään aikana tullaan toteuttamaan muitakin rankinglaskentaan ja luokituksiin liittyviä muutoksia niin, että ne tulevat voimaan 1.7.2021. Alla lyhyet kuvaukset merkittävimmistä muutokista.

1) D-luokka tuodaan takaisin kilpailujärjestelmiin. Tällä pyritään tarjoamaan matalampi kilpailemisen aloittamisen kynnys, kun aloittaville kilpailijoille on oma luokka, jossa on vain kilpauransa aloittavia pelaajia.
Samalla tullaan vahvasti suosittamaan kaikille harrastekilpailuita järjestäville toimijoille, että D-luokassa pelaavat/pelanneet pelaajat ovat kelvollisia osallistumaan harrastekilpailuihin. Harrastekilpailuiden järjestämistä ja erityisesti niiden ilmoittamista SSuL:n harrastajien tapahtumakalenteriin ”vaaditaan” tekemään aiempaa aktiivisemmin, jotta harrastajatkin löytävät helposti omat kilpailunsa SSuL:n sivustolta keskitetysti ja helposti. Ilmoitukset, joissa on kilpailun ajankohta, nimi, kilpailipaikka ja järjestäjä sekä kutsu kalenteriin liitettäväväksi lähetetään osoitteeseen toimisto@sulkapallo.fi
D-luokasta uutisoidaan laajemmin alkuvuoden aikana.

2) Ranking-pisteet kilpailuun koon mukaan tason lisäksi. Rankinglaskenta päästään vihdoin uudistamaan 1.7.2021 alkaen siten, että pelkkä kilpailun taso ja sijoitus luokassa ei anna pelaajalle kiinteää pistemäärää.
Uudessa mallissa on mahdollista isossa kilpailussa menestymällä kerryttää pistepottiaan merkittävästi. Isosta kansallisesta kilpailussa voi kertyä pisteteitä jopa enemmän kuin pienestä Eliitti-kilpailusta samassa tasoluokassa. Nyt ratkaisee myös kilpailun kiinnostavuus ja järjestelyt eli niistä kumpuava pelaajamäärä, ei vain nimi. Kilpauiden tasot ovat edelleen Premier Elite, Elite, kansallinen ja pistetasojen nimet vielä kevätkaudella harhaanjohtavasti (tietoteknisistä syistä johtuen) Eliitti, Tähti ja kansallinen.

Tasoluokkamuutokset 1.1.2021, pisterajat

Kuvaa klikkaamalla saanet siitä luettavamman.

Yhteistyössä