EMTC21: Suomalaisnuoret pääsivät pelaamaan unelmavastustajia vastaan

Sulkapallon sekajoukkkueiden EM-kisojen ensimmäinen päivä tarjosi huikeita otteluita Yle Areenassa.

Suomen EM-kisataipaleen avasivat suomalaiset superlupaukset Nella Nyqvist ja Joakim Oldorff. 18-vuotias Joakim Oldorff pääsi testaamaan taitojaan maailman listan sijalla kaksi komeilevaa Viktor Axelsenia vastaan. Axelsen otti Odorffista voiton kahdessa erässä lukemin 21-11 21-13. Axelsen kisaa toista kertaa Suomessa, hän voitti U19 Euroopan mestaruuden Suomessa vuonna 2011.

-Joakim pärjäsi minusta hienosti. Eurooppa tarvitsee vahvoja uuden sukupolven pelaajia ja hänen pelissään on hyviä elementtejä. Toivon, että hän tulee pärjäämään hyvin tulevaisuudessa, Axelsen kommentoi.

-Oli hienoa päästä kohtaamaan Viktor Axelsen kotikentällä. Pelasin hyvin ja sain pelissä näkymään harjoiteltuja asioita maailmanluokan vastustajaa vastaan. Viktor pelasi tosi ylhäällä ja todella monipuolisesti. Olen tyytyväinen, että sain mahdollisuuden pelata Suomen joukkueessa ja haastaa itseäni maailman parhaisiin pelaajiin kuuluvaa Axelsenia vastaan, Joakim mietti ottelun jälkeen.

14-vuotias Nella Nyqvist kohtasi Line Christophersenin, jonka sijoitus maailman listalla on 50. Tanskalainen voitti pelin kahdessa erässä 21-13 21-9.

-Tuntui mahtavalta päästä pelaamaan noin hyvää pelaajaa vastaan, koska se antaa tosi hyvää kokemusta. Jännitin pelin alussa, mutta 11 pisteen kohdalla se helpotti ja pystyin nauttimaan pelaamisesta, Nella kertoi.

-Molemmat nuoret pelaajat olivat kentällä loistavalla asenteella ja tämä oli heille hyvää kokemusta tulevaisuutta varten. Paljon on vielä kehitettävää. Joakim pelasi aika hyvin, hänellä oli kärsivällisyyttä ja hyvä tempo. Nella on todella nuori, mutta hänen lahjakkuutensa on upeaa seurattavaa. Hänellä on rohkeutta ja hän on älykäs pelaaja. Kun hän saa lisää voimaa, hänestä tulee todella hyvä, päävalmentaja Teguh Santoso kommentoi pelien jälkeen.

Suomi taipui tänään Tanskalle myös nelinpeleissä. Miesten tuplassa kentälle saatiin Jesper Paul ja Anton Monnberg, jotka molemmat edustivat Suomea aikuisten arvokisoissa ensimmäistä kertaa.Mads Pieler Koldig ja Anders Skaarup Rasmussen olivat tänään parempia luvuin 21-13 21-9.

-Haastava eka peli, kun vastustajat olivat todella kovia. Saatiin Jesperin kanssa rakennettua ihan hyviä paikkoja, mutta pallojen ratkaiseminen oli vaikeaa, kun kaikki tuntu tulevan takaisin. Kiva oli kuitenkin pelata! Anton Monnberg kommentoi.

Naisten nelinpelissä hallitsevat suomenmestarit Jenny Nyström ja Mathilda Lindholm taipuivat Amalie Magelundille ja Freja Ravnille lukemin 21-12 21-10. Tanska viimeisteli 5-0 tuloksen, kun Mathias Christiansen ja Alexandra Boje voittivat Jesper Paulin ja Iina Suutarisen erin 21-12 21-16.

Suomalaisten tulokset tänään:

Viktor Axelsen – Joakim Oldorff 21-11 21-13
Line Christophersen – Nella Nyqvist 21-13 21-9
Mads Pieler Koldig & Anders Skaarup Rasmussen – Anton Monnberg & Jesper Paul 21-13 21-9
Amalie Magelund & Freja Ravn – Mathilda Lindholm & Jenny Nyström 21-12 21-10
Mathias Christiansen & Alexandra Boje – Jesper Paul & Iina Suutarinen. 21-12 21-16

Kaikki ottelut ja tulokset

Ottelut jatkuvat huomenna klo 13 ja klo 18. Kaikkia pelejä voi seurata suorana Yle Areenasta

Kuvat Jere Kokko

Yhteistyössä