EMTC21: Suomi koki kirvelevän tappion – Skotlanti parempi nelinpeleisssä

Sulkapallon sekajoukkkueiden EM-kisojen toinen päivä tarjosi äärimmäistä jännitystä  Yle Areenassa.

Molemmat illan ottelut ratkesivat vasta viimesissä peleissä. Tanska voitti Saksan lukemin 3-2 ja Skotlanti Suomen 3-2.

Suomi aloitti mittelön Skotlantia vastaan vahvasti, kun kentälle asteli olympiatoivo Kalle Koljonen. Koljonen niputti Ciar Pringlen suoraan kahdessa erässä 21-16 21-13.

-Voittaminen on aina hienoa. Olosuhteisiin tottuminen vei hetken aikaa, mutta toisessa erässä tunsin oloni varmaksi. Olen tyytyväinen, että sain Suomelle ottelun ensimmäisen pisteen. Toivottavasti sain näin vähän painetta pois myös joukkuekavereilta. Ainakin itselle joukkuematseihin on rennompi mennä, jos pistetili on jo auki,  Kalle Koljonen kommentoi.

Myös Nella Nyqvist otti hienon voiton Holly Newallista lukemin 21-19 21-16.

Nelinpeleissä alkoivat haasteet. Anton Kaisti ja Eetu Heino taipuivat Christopher Grimleylle ja Adam Hallille 21-17 21-18. Naisten nelinpeli ratkaistiin kolmessa erässä. Julie MacPherson ja Ciara Torrance olivat parempia tänään erin 19-21 21-8 21-11. Illan todellinen trilleri koetiin sekanelinpelissä ja sen kolmannessa erässä. Suomen voitto Skotlannista oli hiuskarvan varassa, kun Suomi johti kolmatta erää, lopulta kuitenkin Christopher Grimley ja Eleanor O´Donnell veivät voiton Skotilannille Iina Suutarisen ja Anton Kaistin nenän edestä 22-20 19-21 21-18.

-Olen hieman surullinen lopputuloksesta, koska meillä oli mahdollisuus voittaa. Pelaajat antoivat kuitenkin parhaansa tänään ja pelasivat omalla maksimitasollaan. Singeleisssä saimme todella hyvät voitot ja niistä jäi myös hyvä fiilis pelaajille. Ratkaisevassa sekanelinpelissä Suomen olisi pitänyt pystyä keskittymään omaan peliin paremmin, silloin lopputulos olisi voinut olla erilainen,  päävalmentaja Teguh Santoso kommentoi.

Suomen ottelut ja tulokset

Kaikki keskiviikon ottelut ja tulokset

Pelit jatkuvat Yle Areenassa huomenna. Suomi kohtaa Saksan klo 18.

Yhteistyössä