Kahdet EM-kisat Suomeen keväällä 2022

Sekajoukkueiden EM-kisat huipentuvat tänään finaaliin, kun hallitseva mestari Tanska kohtaa Ranskan kello 15 alkavassa ottelussa. Pelejä on mahdollista seurata suorana YLE Areenasta. Lisäksi TV2 lähettää koosteen finaalista klo 21.

Historiallinen sulkapallouutinen saatiin kuitenkin jo ennen voittajan ratkeamista, kun Badminton Europe yhdessä Suomen Sulkapalloliiton kanssa julkisti tulevien mestaruuskisojen isäntämaan. EM-kilpailut palaavat Suomeen ensi vuonna, eivätkä vain kerran vaan kahdesti. Suomi isännöi ensin helmikuussa 2022 järjestettäviä mies- ja naisjoukkueiden EM-kilpailuja. Tapahtuma kruunaa virallisesti Euroopan parhaat mies- ja naisjoukkueet ja toimii samalla eurooppalaisena karsintatapahtumana kohti MM-kisaa eli Thomas & Uber Cup -finaalia. Samassa yhteydessä pelataan U15 EM-kisa, jossa Suomen Nella Nyqvist otti mestaruuden viime vuonna Lievinissä Ranskassa.

Sulkapallovuosi 2022 huipentuu henkilökohtaisiin EM-kisoihin huhtikuussa. Henkilökohtaiset Euroopan mestaruuskilpailut ovat koko eurooppalaisen sulkapallon arvostetuin tapahtuma, ja ne pelataan joka vuosi viikolla 17.

-Olemme järjestäneet koronan keskellä viranomaisten tukemana onnistuneesti ja turvallisesti junioreiden EM-kisat Pajulahdessa viime lokakuussa ja nyt sekajoukkueiden EM-kisat Vantaalla, joten olemme osoittaneet kansainvälisen tason osaamisemme huipputapahtumien järjestämisessä. Sulkapalloliitto haluaa tehdä sulkapallosta tämän vuosikymmenen urheiluilmiön Suomessa ja kansainväliset huipputapahtumat ovat yksi keskeinen osa strategiamme toteuttamista. Myös sulkapalloseurojen toiminnalle ja kehittymiselle huipputapahtumilla on iso merkitys. Uskomme, että ensi vuoden puolella korona on selätetty ja voimme tarjota suomalaisille sulkapallon ja urheilun ystäville mahdollisuuden nähdä Euroopan ja koko maailmankin parhaita pelaajia paikan päällä kaksissa upeissa kotikisoissa, toteaa Sulkapalloliiton toimitusjohtaja Ville Valorinta.

-Suomen Sulkapalloliitto ja Badminton Europe ovat viimeisten kuuden kuukauden aikana osoittaneet, että voimme yhdessä järjestää tapahtumia korkealla kansainvälisellä tasolla, jopa erittäin vaikeissa olosuhteissa ja monilla lisävarotoimenpiteillä. Odotamme innolla paluuta Suomeen vuonna 2022. Silloin tarjoamme pelaajille, toimihenkilöille ja tällä kertaa myös suomalaisille sulkapallofaneille uskomattoman kokemuksen.

Isäntäkaupungit molemmille tapahtumille julkistetaan maaliskuun aikana.

 

Yhteistyössä