Sulkapalloliiton koronainfo

Toivomme ja odotamme sulkapalloyhteisöltä vastuullisuutta yhteisen hyvinvoinnin turvaamisessa. Suosittelemme seuraamaan ja noudattamaan valtioneuvoston ja alueellisten viranomaisten sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja Olympiakomitean ohjeistuksia. Sulkapalloliitto auttaa ja tukee seuroja tässä hankalassa tilanteessa – yhteistyöllä tästäkin selvitään.

Seuraamme epidemian kehitystä ja päivitämme suosituksiamme viranomaisohjeiden muuttuessa.

Koronavirustilanteen johdosta suosittelemme seuraavia toimenpiteitä – päätökset pohjautuvat viranomaisten, THL:n ja Olympiakomitean linjauksiin:

KILPAILUT

 • Metropolitan Trophy on toistaiseksi tauolla ja todennäköisesti käynnistyy uudelleen vasta ensi kaudella
 • Kansalliset kilpailut on peruttu tai siirretty 31.3.2021 asti
 • Kilpailutilannetta tarkastellaan uudelleen maaliskuun aikana
 • Ranking on jäädytetty (laskettu viimeksi 30.12.2020)
 • Päätös SM-kisojen järjestämisestä kesäkuussa tehdään huhtikuun aikana

 

HARRASTUS- JA VALMENNUSTOIMINTA

 • Seurojen harrastus- ja valmennustoiminnan osalta noudatetaan valtioneuvoston ja alueellisten viranomaisten päätöksiä sekä kaupallisten hallien määrittämiä käyttörajoituksia. Lisätiedot ValtioneuvostoAVI ja Olympiakomitea.
 • Valmennuskeskuksen päivittäinen toiminta jatkuu toistaiseksi Helsingin kaupungin, Urhean ja Olympiakomitean asettamien rajoitusten mukaisesti
 • Liittoryhmätoiminta on toistaiseksi keskeytetty ja yläkoululeiritys keskeytetään 31.3. asti

Kaikessa toiminnassa tulee noudattaa Olympiakomitean toimintaohjeita huippu-urheiluun koronaviruspandemian aikana. Ohjeen tarkoitus on toimia apuvälineenä suunniteltaessa toimintaa huippu-urheilussa. Ohjeiden tavoitteena on myös auttaa urheilijaa ja urheilijan lähipiiriä pienentämään tartunnan riskiä sekä kantaa yhteiskunnallinen vastuu viruksen leviämisen estämiseksi. Toimintaohjeet löytyvät kokonaisuudessaan täältä.

HYÖDYLLISIÄ LINKKEJÄ
VALTIONEUVOSTO
ALUEHALLINTOVIRASTO
OLYMPIAKOMITEA

TOIMINNAN OLLESSA KÄYNNISSÄ SUOSITTELEMME:

 • Mikäli henkilöllä on flunssan oireita: pelaaminen, valmentaminen ja oleskelu pelipaikalla on kielletty. Tarvittaessa pelaajan tulee hakea lääkäriltä lupa urheilemista varten ennen pelaamisen aloittamista.
 • Kasvomaskien käyttöä suositellaan yli 12-vuotiaille liikuntaan tai urheiluun sekä niiden seuraamiseen käytettävissä tiloissa. Valmentajille suositellaan kasvomaskien käyttöä.
 • Emme suosittele riskiryhmiin kuuluvien pelaavan rajoitusten ollessa voimassa – kuitenkin jokainen tekee valinnan pelaamisesta henkilökohtaisella tasolla.
 • Kenttien/hallien ylläpitäjän tulee varmistaa, että pelaajat ovat tietoisia poikkeustilanteesta johtuvista erikoisjärjestelyistä ja ohjeistusten tulee olla näkyvillä paikoilla. Hallien ja pelaajien vastuulla on, että ohjeistuksia noudatetaan.
 • Vältä läheisiä kontakteja ja pidä pelikaveriin/pelikavereihin vähintään 2 metrin etäisyys pelitunnin aikana. Pidättäydytään sulkapallon normeihin kuuluvista kättelyistä.
 • Sijoita omat pelivarusteesi erilleen toisten varusteista. Esimerkiksi kun menet kentälle, sijoitu ja vie tavarasi toiselle puolelle kenttää kuin siellä olevalla ryhmällä. Eri harjoitusryhmien väliin suositellaan vähintään 5 minuutin siirtymäaikaa, jotta pelaajien välillä vältyttäisiin lähikontakteilta.
 • Suositellaan välttämään turhaa oleskelua pelipaikalla – paikalle tullaan juuri ennen peliaikaa ja alueelta poistutaan välittömästi pelin jälkeen. Koko ajan pidetään kaikkiin henkilöihin sosiaalinen turvaetäisyys (vähintään 2 m) ja muistetaan pelaajan henkilökohtainen vastuu hallien ohjeistuksen noudattamisesta.
 • Huolehdi käsien pesusta ennen ja jälkeen pelitunnin. Seurat ja hallit huolehtivat käsidesin riittävyydestä pelipaikoilla.
 • Seurojen on hyvä ylläpitää nimilistaa harjoituksiin osallistuvista mahdollisen altistustilanteen selvittämiseksi
 • Ohjattuun valmennus- ja harjoitustoimintaan ei pidä osallistua, jos vanhempi tai lapsi kokee tartuntariskin liian suureksi
 • Käytä ainoastaan omia varusteitasi (esimerkiksi maila ja juomapullo). Seurojen ja hallien ei suositella tarjoavan lainavarusteita.
 • Mikäli mahdollista, järjestä pelaajille mahdollisuus maksaa pelimaksu ilman henkilöiden välistä kosketusta. Etämaksu, ennakkomaksu, mobiilimaksaminen ja muut vastaavat uudet tavat toimia on nyt hyvä ottaa käyttöön.
 • Seuraa ja noudata THL:n matkustuskaranteenejä
 • Mikäli epäilet koronatartuntaa, toimi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeiden mukaan: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/ohjeita-kansalaisille-koronaviruksesta

 

Yhteistyössä