Sulkapallon mies- ja naisjoukkueiden EM-kilpailujen isäntäkaupunki on Lahti

Sulkapallon EM-kilpailut palaavat Suomeen ensi vuonna, kun Suomi isännöi helmikuussa 2022 järjestettäviä mies- ja naisjoukkueiden EM-kilpailuja. Tapahtuma kruunaa virallisesti Euroopan parhaat mies- ja naisjoukkueet ja toimii samalla eurooppalaisena karsintatapahtumana kohti MM-kisaa eli Thomas & Uber Cup -finaalia. Samassa yhteydessä pelataan U15 EM-kisa, jossa Suomen Nella Nyqvist otti mestaruuden viime vuonna Lievinissä Ranskassa.

Sulkapalloliitto on osoittanut kansainvälisen tason osaamisen huipputapahtumien järjestämisessä viime ja tämän vuoden aikana järjestämällä alle 19-vuotiaiden EM-kisat ja sekajoukkueiden EM-kisat koronapandemiasta huolimatta onnistuneesti ja turvallisesti.

-Sulkapalloliitto haluaa tehdä sulkapallosta tämän vuosikymmenen urheiluilmiön Suomessa ja kansainväliset huipputapahtumat ovat yksi keskeinen osa strategiamme toteuttamista. Myös sulkapalloseurojen toiminnalle ja kehittymiselle huipputapahtumilla on iso merkitys. Uskomme, että ensi vuoden puolella korona on selätetty ja voimme tarjota suomalaisille sulkapallon ja urheilun ystäville mahdollisuuden nähdä Euroopan ja koko maailmankin parhaita pelaajia paikan päällä upeissa kotikisoissa, toteaa Sulkapalloliiton toimitusjohtaja Ville Valorinta.

-Lahti tarjoaa mies- ja naisjoukkueiden EM-kisoille koko Euroopan mittakaavassakin tarkasteltuna täysin ainutlaatuiset puitteet. Euroopan liitto päätti alkuvuodesta, että jatkossa joukkuekisat jaetaan erikseen karsintoihin ja loppukilpailuun, joten on todella hienoa päästä tekemään nämä historialliset kisat Lahteen ja koota kaikki yli 60 kisaan osallistuvaa joukkuetta viimeistä kertaa koolle ja pelaamaan yhteen paikkaan. Luvassa on hieno sulkapallojuhla. Tämä on myös ensimmäinen kerta koko Sulkapalloliiton historiassa, kun aikuisten arvokisat järjestetään pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Sulkapallolla on Suomessa yli 170 000 harrastajaa ympäri Suomea ja Lahteen on monesta paikasta lyhyt matka, joten odotamme kisaan myös runsaasti kotiyleisöä kannustamaan Suomen joukkueita, hän jatkaa.

-On upeaa saada tapahtuma Lahteen. Erityisen merkittävää on, että koronakurimuksen jälkeen päästään käynnistämään kansainvälinen toiminta korkean tason huippu-urheilutapahtumalla, joka tuo pitkän viipymänsä vuoksi myös merkittävän piristysruiskeen alueen elinkeinolle, iloitsee Lahden kaupungin yhteysjohtaja Mari Kuparinen.

Lahden kaupungin liikuntapalvelujen johtaja Tommi Lanki toivottaa kisat lämpimästi tervetulleeksi Lahden Urheilukeskukseen.

-Tapahtuma sopii hienosti alueen infraan ja tukee alueen ympärivuotista käyttöä. Arvokisojen pitkä jatkumo on Lahdelle arvokas ja on mukavaa laajentaa Lahdessa järjestettyjen arvokisojen lajikirjoa entisestään, toteaa Lanki.

Mies- ja naisjoukkueiden EM-kisan ja U15 EM-kisan kokonaisuus toi vuonna 2020 Ranskaan yli 60 joukkuetta ja yli 750 pelaajaa tukijoukkoineen. Lievinissä tämä tarkoitti isäntäkaupungille noin 600 000 euron talousvaikutusta. Sulkapalloliiiton kanssa EM-kisahanketta Lahteen on tiiviisti edistänyt Lahti Regionin toimitusjohtaja Raija Forsman.

-Matkailun näkökulmasta tapahtuma tuo talvikuukausille tervetullutta kansainvälistä matkailijavirtaa ja täyttää kaupungin hotellit reilun viikon ajaksi. Uskon, että maailma on ainakin osittain tuolloin palannut uuteen normaaliin ja niin urheilijat kuin urheilijoiden kannattajat tuovat mukavaa vipinää niin Lahden kaupungin katukuvaan kuin keskustan myymälöihin ja ravintoloihin. Haluamme osoittaa kisavieraille parasta vieraanvaraisuutta ja jättää heille kipinän palata uudelleen Lahden seudulle, Forsman kuvaa.

Lahdella on lähes 100 vuotta kokemusta kansainvälisten kisatapahtumien järjestämisestä. Lahden tarjoamat olosuhteet suurtapahtumien järjestämiseen ovat ensiluokkaiset. Modernit tilat, palvelut ja suorituspaikat palvelevat niin urheilijoiden, katsojien, yritysvieraiden kuin mediankin tarpeita. Kisa-areenana toimiva Lahden Urheilu- ja messukeskus on monikäyttöinen, viisi eri hallia yhdistävä kokonaisuus.

Sulkapallon mies- ja naisjoukkueiden EM-kisat Lahdessa 14.-19.2.2022.

Kuvassa Sulkapalloliiton toimitusjohtaja Ville Valorinta, Lahti Regionin toimitusjohtaja Raija Forsman sekä Lahden kaupungin liikuntatoimenjohtaja Tommi Lanki.

Yhteistyössä